Domáci sirup z čiernych ríbezlí – Recept
Susedka mi dala ríbezle, že si mám prpravíť sirup. Dala mi aj papierik s recptom na jej domácu verziu. A tak si hovorím toto musím vyskúšať. Zlatá pani.
Použila som na prípravu:
- 80 ks listkov čierneho ríbezlia
- 200 ml čierných ríbezlí
- 1 kg kryštáloveho cukru
- 2 ČL kyseliny citrónovej (v prášku)
- 1 L vody
Domáci sirup z čiernych ríbezlí – Recept
Tak ako pri každom recepte na sirupy aj pri romto si všetko dáme do hrnca. Takže lístky z ríbezlia, čisté ribezlie a vodu. Nechala som to zohriať an miernom plameni a až potom som pridala cukor.
Môžete nechať v teplej vode aj cez noc lúhovať, ale ja som mala veľa ribezlí a tak to nebolo nutné.
Po zovretí som pridala cukror a nechala pár minút povariť. A to len do tej doby aby sa cukor rozpustil. Nevarte dlhšie, inak budete mať veľmi hustý sirup. Po dovarení a odstavení z plameňa vmiešajte dve čajové lyžičky kyseliny cistrónovej a premiešajte. Hneď zaleivajte do čistých nádob.
Môj tip: Ak chcete aby sirup dlhšie vydržal nádoby môžete v horúcej vode sterilizovať.
Na zdravie. A odporúčam sa pozrieť aj na tento zázrak s mojej kuchyne: domáci recept na tymianový sirup.
Domáci sirup z čiernych ríbezlí – Recept
[penci_recipe]