Drobková polievka z ryžou od babičky
Musím sa priznať, že ešte do včerajšku som nevedel, že nejaká drobková polievka existuje a že sa podáva s ryžou mi prišlo ako vtip. Ale po tom, čo som ju ochutnala tak musím povedať, že je to skvelá a chutná polievka vhodná na kvalitný nedeľný obed. Ukážme si, teda ako si ju jednoducho pripravíme.
Ingrediencie – drobková polievka z ryžou od babičky
- 1 drobky zo sliebky
- 10 g masti
- 120 g miešanej koreňovej zeleniny
- 40 g ryže
- voda
- čierne korenie
- soľ
- zelený patržlen (patržlenová vňať) alebo čerstvá posekaná pažitka
Drobková polievka z ryžou od babičky
Drobková polievka z ryžou od babičky
Pre tých čo nevedia čo sú drobky, tak sú to vnútornosti zo sliepky. Drobky nám ostanú ak vypráznime kura, ktoré napríklad ideme variť k vývaru. Podobne ako sliepku tak aj drobky si bezproblémov kupíme v obchode.
Opláchneme si drobky, ktoré vložíme do hrnca kde máme studenú vodu a varíme.
Za ten čas si očistíme zeleninu a pokrájame ju na malé kúsky. Pokrájanú zeleninu si jemne opražíme na masti a pridáme k drobkom.
Následne našu polievku osolíme a pridáme čierne horenie. Počkáme nech nám zeleninka trocha zmäkkne a vyberieme drobky.
Drobky následne posekáme nožom na menšie kúsky podľa chuti.
K polievke si v slanšej vode odvaríme ryžu, ktorú prdáme do polievky spolu s dorbkami. Na koniec môžete do drobkovej polievky pridať psoekanú petržlenovú vňať alebo pažitku. Ja osobne pridávam len trocha petržlenovej vnati a zvyšok posekaného petržlenu pridám spolu s pažitkou pri servírovaní jedla.
Dobrú chuť prajeme. 🙂
Neváhajte vyskúšať aj tento pokrm: Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou.
[penci_recipe]