Držková polievka z húb

Prezentujem vám recept na vynikajúcu držkovú polievku z húb:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napr. hlivy, žampióny, dubáky)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g držkov (odházajte a dôkladne opláchnite)
  • 1 mrkva
  • 1 petržlenový koreň
  • 2 zemiaky
  • 1 liter vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 2 lyžice oleja alebo masla na opraženie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate na ozdobenie

 

Držková polievka z húb

Postup:

  1. Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak očistite a drobno nakrájajte.
  2. Na vyhriatej panvici rozohrejte olej alebo maslo a opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté a jemne sa prepražia.
  3. Pridajte nakrájané huby a držky, a nechajte ich opražiť spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
  4. Do hrnca pridajte vývar, nakrájanú mrkvu, petrženový koreň a zemiaky. Priveďte k varu a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa zemiaky a zelenina neuvária.
  5. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňatou.

Dúfam, že vám táto receptúra prischne. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *