Milujete sladké dezerty, ktoré sú aj osviežujúce? Dnes vám prinášam fantastický recept na ríbezľový koláč, ktorý určite okúzli vašu rodinu. Čerstvé ríbezle dodajú koláču výnimočnú chuť a farbu, a to všetko bez zbytočného úsilia. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup!
Ingrediencie potrebné na ríbezľový koláč
Na prípravu tohto lahodného koláča budete potrebovať:
- 500g čerstvých ríbezlí (červených alebo čiernych)
- 200g cukru
- 250g hladkej múky
- 120g masla
- 3 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soli
Postup prípravy fantastického ríbezľového koláča
Teraz je čas na našu obľúbenú časť – prípravu!
- Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si tortovú formu s priemerom 24 cm.
- Maslo a cukor vyšľahajte do hladkej zmesi. Pridajte vajcia jedno po druhom a pokračujte v šľahaní.
- V inej miske zmiešajte sypké ingrediencie – múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.
- Postupne pridávajte sypké ingrediencie do maslovej zmesi a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Na záver opatrne pridajte ríbezle do cesta. Všetko dôkladne premiešajte.
- Prelejte cesto do formy a pečte 40-45 minút alebo kým koláč nie je zlatistý a neprejde testom špajdle.
Tento fantastický ríbezľový koláč je ideálny ako dezert na rodinné oslavy alebo len tak na poobedňajšie posedenie. Nezabudnite si ho posypať práškovým cukrom pred podávaním. Dobrú chuť!
2) Fantastický ríbezľový koláč
Ak ste milovníkom sladkostí, určite ste už počuli o fantastickom ríbezľovom koláči. Tento koláč je nielen lahodný, ale aj skvelou voľbou na letné rodinné stretnutia. Ríbezle dodávajú koláču osviežujúcu chuť a krásnu farbu. V tomto článku sa s vami podelíme o osvedčený recept s ingredienciami a podrobným postupom.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu fantastického ríbezľového koláča budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g múky
- 200 g masla
- 150 g cukru
- 3 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 500 g čerstvých ríbezlí
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
Postup prípravy
1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si pečiacu formu.
2. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom do krémovej konzistencie, pridajte vajcia a vanilkový cukor.
3. K maslovej zmesi postupne pridávajte múčne zmes a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
4. Na záver opatrne zamiešajte ríbezle do cesta a nasypte ho do pripravenej formy.
5. Pečte v predhriatej rúre 35-40 minút, alebo kým sa na povrchu nevytvorí zlatohnedá kôrka.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a podávajte s práškovým cukrom posypaným na vrchu. Tento fantastický ríbezľový koláč je ideálny k šálke kávy alebo čaju. Dobrú chuť!
3) Fantastický ríbezľový koláč s citrónom
Milujete sladké dezerty a hľadáte niečo osviežujúce? Ríbezľový koláč je skvelou voľbou, ktorá vám ponúkne chuť, ktorú si zamilujete. Tento fantastický ríbezľový koláč je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame recept s ingredienciami a postupom, ako na to!
Ingrediencie na ríbezľový koláč
Na prípravu ríbezľového koláča budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g múky
- 200 g masla
- 150 g cukru
- 3 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 400 g ríbezlí (červených alebo čiernych)
- šťava z 1 citróna
- štipka soli
Postup prípravy
Teraz sa pustime do prípravy koláča! Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. V miske vymiešajte maslo s cukrom, kým nebude zmes nadýchaná. Postupne pridávajte vajcia, mlieko a citrónovú šťavu a všetko dobre premiešajte.
Do tejto zmesi pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Nakoniec opatrne zapracujte ríbezle. Zmes nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým nie je koláč zlatistý a po vpichnutí špajdle vyjde suchá. Nechajte vychladnúť a môžete podávať!
Tento fantastický ríbezľový koláč je skvelý na každú oslavu alebo ako chutný dezert na nedeľné popoludnie. Prajeme vám dobrú chuť!
4) Fantastický ríbezľový koláč z hladkej múky
Ríbezľový koláč je skutočná delikatesa, ktorá skvele osvieži každý dezertný stôl. Ak máte radi kyslé a osviežujúce chute, určite sa vám tento fantastický ríbezľový koláč zapáči. Pripravte si všetko potrebné a poďte do pečenia!
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu ríbezľového koláča budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 500 g čerstvých ríbezlí
- Štipka soli
Postup prípravy ríbezľového koláča
1. Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložte papierom na pečenie.
2. V miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli.
3. V inej miske vymiešajte maslo s práškovým cukrom do peny. Potom pridajte vajcia a dobre premiešajte.
4. Následne postupne pridávajte suche ingrediencie do maslovej zmesi a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Nakoniec jemne zapracujte umyté ríbezle.
5. Cesto nasypte na pripravený plech a uhladte ho. Pečte v predhriatej rúre asi 35-40 minút, kým koláč nie je zlatistý a prepečený. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
Tento fantastický ríbezľový koláč je skvelou voľbou na nedeľný obed či rodinnú oslavu. Prajeme vám dobrú chuť!