Fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou

Dnes len nejaký rýchly receptík, ktorý môžeme doma variť každý deň a nikto sa nepohnevá. Poctivou fazuľovou polievkou nikdy nič neskazíme a práve naopak. Vydrží dlho a najme je vhodná na takmer všetko. Fazuľku som si prv dokladne vybrala v obchode. Ja mám rada také väčšie kúsky do ktorý sa môžem pohodlne zahryznúť.

Skvelé je to, že táto fazuľačka zasýti celú rodinu.

 

YouTube video

Pripravte si ju som mnou a potešte svojích členov domácnosti. Zabberie vám to len pár minút a budete potrebovať len zopár ingrediencií. Hurá do varenia, ktoré je jednoduché a fajnové.

Fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou

Ingrediencie:

  • 250 g fazule
  • 200 g údeného mäsa (napríklad bokovky alebo údený bravčový bok)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mletá sladká paprika
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Fazuľu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte namočenú cez noc.
  2. V hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  3. Pridajte nadrobno nakrájané údené mäso a pokračujte v smažení ešte pár minút, kým sa mäso opečie.
  4. Pridajte nakrájané mrkvy, zemiaky a cesnak. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú sladkú papriku podľa chuti.
  5. Pridajte fazuľový vývar a nechajte zmes prevrieť.
  6. Znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť, kým sa fazuľa a zelenina neuvária do mäkka.
  7. Podávajte polievku vychladenú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vychutnajte si túto chuťovku plnú zdraviu prospešných zložiek!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *