Dnes len nejaký rýchly receptík, ktorý môžeme doma variť každý deň a nikto sa nepohnevá. Poctivou fazuľovou polievkou nikdy nič neskazíme a práve naopak. Vydrží dlho a najme je vhodná na takmer všetko. Fazuľku som si prv dokladne vybrala v obchode. Ja mám rada také väčšie kúsky do ktorý sa môžem pohodlne zahryznúť.
Skvelé je to, že táto fazuľačka zasýti celú rodinu.
Pripravte si ju som mnou a potešte svojích členov domácnosti. Zabberie vám to len pár minút a budete potrebovať len zopár ingrediencií. Hurá do varenia, ktoré je jednoduché a fajnové.
Fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou
Ingrediencie:
- 250 g fazule
- 200 g údeného mäsa (napríklad bokovky alebo údený bravčový bok)
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- mletá sladká paprika
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Fazuľu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte namočenú cez noc.
- V hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
- Pridajte nadrobno nakrájané údené mäso a pokračujte v smažení ešte pár minút, kým sa mäso opečie.
- Pridajte nakrájané mrkvy, zemiaky a cesnak. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú sladkú papriku podľa chuti.
- Pridajte fazuľový vývar a nechajte zmes prevrieť.
- Znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť, kým sa fazuľa a zelenina neuvária do mäkka.
- Podávajte polievku vychladenú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vychutnajte si túto chuťovku plnú zdraviu prospešných zložiek!