Fazuľova polievka z konzervy
Samotná fazuľa je veľmi zdravá preto je vhodné ju zahrnúť sem tam do nášho jedálnička.
Použijeme na prípravu:
- bielu fazuľu z konzervy
- 1 cubuľu
- 4 zemiaky
- pár plátkov slaniny
- 1 Pl múky
- 1 PL cukru
- 1/2 PL octu
- teglík slatkej smotany
- celé čierne korenie
- soľ
- 1 – 2 PL masla ( na zjemnenie)
Fazuľova polievka z konzervy
- Do hrnca som si dala olej a spražila na ňu slaninu. Po tom čo sa mi pustil tuk tak som pridala na jemo narájanú cibuľu a spražila ju do zlatistla. Pridala som pár poleivkových lyžíc hladkej múky a po spenení zaliala vodou.
- Ocistila a nakrájala som si zemiky na kocky. Tie som prdila ado hrnca. Do vody z hrnca som pridatal taktiež trocha vegety, soľ, čierné celé korenie môžete aj celé mleté korenie. Povaríme tak 15 – 20 minút. Budeme pridávať ešte fazuľu, tak zemiky nemusia byť mäkké.
- Pridala som potom fazuľu z kozervy. No ja nálev nedávam. Trocha som zase osolila, pridala ocot smotanu na varenie. A trocha masla ak potrebujete zjemniť. Ak je polievka veľmi riedke tak pridajte zápražku z masla a hladke múky. Alebo z vody hladkej múky. Po zovretí je polievka hovorá. vyberieme bobkový lisť a jeme.
Takto hotové jedlo podávam s krajcom omasteného chlaba masťou a posolím. Všetci to jedlo máme radi.
Vyskúšajte: Fazuľová polievka s údeným mäsom a zeleninou.
TIP: ako vidíte na obrázku, tak môžete pridať viac fazule a pred koncom dám dakeddy predlat a prepasírovane pradajky. Je to tvláštna chuť ale mi to milujeme. Ozdobíme ptržlenovou vňaťou.
Fazuľova polievka z konzervy
[penci_recipe]
0 Comments