Focaccia s rozmarínom a cesnakom
Dnes len saé talianské recepty pripravujeme. Pichutnáte si na všetkých, tak ako vždy. A jasné, že príprava je jednoduchá a rýchla. Ako každý recept odomňa. 🙂
Pripravila som poocou týchto indegrdiencií:
- 500 g polohrubej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 KL kryštálového cukru
- 1/2KL soli
- 240 ml vlažnej vody
- 2 strúčinky cesnaku
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL rozmarínu
- 1 ČL morskej soli (môžete aj normálnu)
- 100 ml olivového oleja (na podliatie)
- 3 PL olivového oleja
Focaccia s rozmarínom a cesnakom
Ako prvé som si do väčšej misky dala múku, olej, cukor a droždie. Dobre som to rozmiešala. Spraví sa nám cesto do ktorého pridáme zase olej a vody podľa potreby. Zase som to zamiešala a zahnietlo sa mi cesto.
Pripravila som si plech. Môžete ho omastiť alebo použiť papier na pečenie. Rozvaľkala som si cesto a dala ho na plech. Cesto som prikryla fóliou a nechala odstáť hodinku. Ak nemáte fóliu, tak pod utierkou alebo ďalším plechom na pečenie.
Odstáte cesto odkryjeme a prstami sa sním pohráme. Porobíme take dierky.
A teraz môžete naň pridať čo všetko nájdete v ľadničke. Cesnak, oriešky, paradajky, semiačka. cibuľku, kvety na jedenie. Ale je to na vás ani nič nemusíte. Roobíme spolu čistú fokaču.
A teraz môžete naň pridať čo všetko nájdete v ľadničke. Cesnak, oriešky, paradajky, semiačka. cibuľku, kvety na jedenie. Ale je to na vás ani nič nemusíte. Roobíme spolu čistú fokaču.
Pridám naň horúci olej tak varešku a nechám odstátať 15 minút. Dáme na vrch rozmarín. Potom pečiem na 200 supňoch pod odbu 20 minút. Uvidíem ako fokača stmavne a bude hotová. Potrieme cenakom a jebme. Dobrú chuť.
Focaccia s rozmarínom a cesnakom
[penci_recipe]
0 Comments