Poradte mi niekto. Trápim sa s tým ako pripraviť špenát z čerstvých listov.
Už si neviem rady. Vždy ich pokazím aj minule som zbytočne vyhodila čerstvé listy.
Škoda potravín.
Poradte.
Špenát je skvelý a je super, že ho konzumuješ.
Ja ho mám veľmi rada a už som naň naočkovala aj deti. Takže spolu sa ho prejedáme.
Tento rok som ho do záhradky nasadila tony.
No ale poďme k tvojej rade.
1) Začni tým, že si opláchneš čerstvé listy špenátu pod tečúcou vodou, aby si odstránila prach atď… Nechaj odkvapkať alebo ich jemne osuš papierovou servítkou.
2) Rozohrej panvicu na strednom ohni a pridať trochu olivového oleja. Následne pridaj očistené a osušené špenátové listy do panvice. Môžu prskať pozor.
3) Špenát veľmi rýchlo zmäkne a sklesne, takže stačí ho variť len pár minút. Počkaj, kým listy zhnednú a zmäknú, ale nechaj ich stále jemné a zelené.
4) Môžeš pridať k chuti trocha cesnaku. Ja ho nie vždy pridávam.
5) Potom môžeš servírovať samostatne alebo s tvojou obľúbenou prílohou.
Jednoduché a to fakt pre každého.
Neviem, čo ti nejde.
Nie je to ťažké a zvládne to každý. Nie je na to nič zložité.
Autor
Príspevky
Ukázať 1 vlákno odpovedí
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.