Ingrediencie:
– 4 veľké cibule
– 50g masla
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica múky
– 1 liter hovädzí vývar
– soľ a korenie podľa chuti
– 4 plátky horečky
– 4 plátky syra (napr. ementál)
– 4 plátky bagety

 

Francúzska cibuľová polievka – Recept

Postup:

1. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké krúžky.
2. Na panvici rozohrejte maslo a olej a pridajte cibuľu. Zmiešajte a nechajte cibuľu dusiť na miernom ohni, kým nezmäkne a nezhnedne (cca 20-30 minút).
3. Pridajte múku a za stáleho miešania dusenú cibuľu zalejte hovädzím vývarom.
4. Polievku nechajte prevrieť a potom ju varíte ešte 10-15 minút.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Bagetu nakrájame na plátky a každý plátok posypeme plátkom syra. Gratnér banana oddolime zapekať do zlatista.
7. Do miski narazíme dva plátky horečky, prelejeme polievkou a ozdobíme gratinovanou bagetou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *