Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Dnes trocah Francúzkej riviery na našom taniery.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Ak nemáte mleté mäso potom vyskúšajte francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás očarí.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom ???? |Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

 

Francúzske zemiaky s mletým mäsom sú fantastickým jedlom, ktoré vás určite očarí. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:

Prísady:

  • 4 veľké zemiaky
  • 250 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na pečenie

Postup:

  1. Zemiaky očistite a uvarte vo vriacej osolenej vode, až kým nebudú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. V panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte cesnak a mleté mäso. Smažte až kým mäso nebude dobre prehnedé.
  4. Osolte a opepřte mleté mäso podľa chuti.
  5. Po vychladnutí zemiaky nakrájajte napoly a vydlabte ich stred. Vzniknuté brko zemiakov zmiešajte s mletým mäsom.
  6. Zmesou naplňte vydlabané zemiaky.
  7. Vložte naplnené zemiaky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým nebudú zemiaky pekne zlatisté.

Takto pripravené francúzske zemiaky s mletým mäsom sú vynikajúcou voľbou na chutný a sýtny obed alebo večeru. Nezabudnite ich podávať aj s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *