Francúzske zemiaky s mletým mäsom
Dnes trocah Francúzkej riviery na našom taniery.
Budeme potrebovať:
- balenie mletého mäsa (500g)
- 1,5 kg zemiakov
- 2 cibuľe
- 150 g maďarskej klobásy
- 4 ks vajíčok
- 250 ml smotany na šľahanie
- lahôdkovu cibuľku
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymián
- kyslé uhroky
Francúzske zemiaky s mletým mäsom
- Očistila a umyla som si zemiaky. Nakrájala som ich na kolieska a tie som poukaldala do zapekacej misy. Ale pozor len polovičku. Tie zemiaky ktoré boli v zapekacej mise som osolila a okorenila.
- Na zemiaky som taktiež pridala, soľ, mleté čierne korenie, tymián. Nech to všetko chutí.
- Nakrájala som su kyslé uhorky na tenké pásiky, klobásu na kolieska. To som pridala na mäso a na vrch klobásy som dala zvyšok nakrájaných zemiakov.
- Všetko som to zaliala smotanou na varenie do ktorých som vyšlahala vajíčka, sol a korenie.
- Piekal som zakryté alobalo hodinku a pol pri 200 stupňoch v predhriatej rúre.
Dobrú chuť.
Ak nemáte mleté mäso potom vyskúšajte francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás očarí.
[penci_recipe]
0 Comments