Chutná Vareška

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Dnes trocah Francúzkej riviery na našom taniery.

Budeme potrebovať:

  • balenie mletého mäsa (500g)
  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 cibuľe
  • 150 g maďarskej klobásy
  • 4 ks vajíčok
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • lahôdkovu cibuľku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tymián
  • kyslé uhroky

 

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

  1. Očistila a umyla som si zemiaky. Nakrájala som ich na kolieska a tie som poukaldala do zapekacej misy. Ale pozor len polovičku. Tie zemiaky ktoré boli v zapekacej mise som osolila a okorenila.
  2. Na zemiaky som taktiež pridala, soľ, mleté čierne korenie, tymián. Nech to všetko chutí.
  3. Nakrájala som su kyslé uhorky na tenké pásiky, klobásu na kolieska. To som pridala na mäso a na vrch klobásy som dala zvyšok nakrájaných zemiakov.
  4. Všetko som to zaliala smotanou na varenie do ktorých som vyšlahala vajíčka, sol a korenie.
  5. Piekal som zakryté alobalo hodinku a pol pri 200 stupňoch v predhriatej rúre.

Dobrú chuť.

 

Ak nemáte mleté mäso potom vyskúšajte francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás očarí.

 

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *