Francúzske zemiaky so sladkou smotanou
Trocha Francúzka teraz vo vašej kuchyni s týmto receptom.
Budeme potrebovať k príprave tieto potraviny:
- balenie zemiakov
- 5 vajíčok (na tvrdo uvarené)
- 3 klobásy
- teglík sladkej smotany (250 ml)
- čierne mleté korenie
- soľ
Francúzske zemiaky so sladkou smotanou
Postup je obzvlásť jednoduchý a rýchly.
Zemiaky som si olúpala a očistila. Nakrájala som si ich na pltáky a kolávsu na kolieska. Ta ten čas som si dala do osolenej vody variť 5 vajíčok an tvrdo. To je minimálne 8 až 10 minút na malom plameni.
Vajíčka som tiež nakrájala na kolieska.
Do zapekacej misy alebo do janského skla som dala maslo a dobre ním vytrela spodok aj okreje. Potom som už len ukládala priebežne temiaky, vajíčko a klobúsu. Vždy som dobre osolila a okorenila, aby to skvele chutilo.
A opäť podľa potreby vrtvíme ďlšiu časť zo zemiakov, vajíčok a klobásy. A samozrejme nezabudnime soliť a koreniť.
Vrch som už len zalila smotanou. Niekto rozmiša surové vajíčko v smotane a tak zaleje zemiaky, ale mne to tak nechutí. Pečieme pri 180 stupňoch zakryté tak 45 minúť. Na konci môžeme zvýšiť teplotu na 200 stupňov celzia a zpiecť vrch. Dobrú chuť.
Tip: môžete dať na vrch pred pečením alebo 15 pred dopečením plátky syr alebo ho postrúhať.
Francúzske zemiaky so sladkou smotanou
[penci_recipe]