Chutná Vareška

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Trocha Francúzka teraz vo vašej kuchyni s týmto receptom.

Budeme potrebovať k príprave tieto potraviny:

  • balenie zemiakov
  • 5 vajíčok (na tvrdo uvarené)
  • 3 klobásy
  • teglík sladkej smotany (250 ml)
  • čierne mleté korenie
  • soľ

 

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Postup je obzvlásť jednoduchý a rýchly.
Zemiaky som si olúpala a očistila. Nakrájala som si ich na pltáky a kolávsu na kolieska. Ta ten čas som si dala do osolenej vody variť 5 vajíčok an tvrdo. To je minimálne 8 až 10 minút na malom plameni.
Vajíčka som tiež nakrájala na kolieska.

Do zapekacej misy alebo do janského skla som dala maslo a dobre ním vytrela spodok aj okreje. Potom som už len ukládala priebežne temiaky, vajíčko a klobúsu. Vždy som dobre osolila a okorenila, aby to skvele chutilo.

A opäť podľa potreby vrtvíme ďlšiu časť zo zemiakov, vajíčok a klobásy. A samozrejme nezabudnime soliť a koreniť.
Vrch som už len zalila smotanou. Niekto rozmiša surové vajíčko v smotane a tak zaleje zemiaky, ale mne to tak nechutí. Pečieme pri 180 stupňoch zakryté tak 45 minúť. Na konci môžeme zvýšiť teplotu na 200 stupňov celzia a zpiecť vrch. Dobrú chuť.

Tip: môžete dať na vrch pred pečením alebo 15 pred dopečením plátky syr alebo ho postrúhať.

 

 

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

 

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *