Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Trocha Francúzka teraz vo vašej kuchyni s týmto receptom.

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Francúzske zemiaky ????????????

Určite! Tu je recept pre Francúzske zemiaky so sladkou smotanou po slovensky:

Potrebujete:

  • 4-5 veľkých zemiakov
  • 1 hrnček sladkej smotany
  • 1/2 hrnčeka strúhaného syra
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Nakrájané čerstvé bylinky (voliteľné, na ozdobenie)

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na teplotu 190°C (375°F).
  2. Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. V miske zmiešajte sladkú smotanu, strúhaný syr, soľ a korenie. Dobre premiešajte, kým sa zmes nestane krémovou a hladkou.
  4. Naľahle vymastite pekáč a na dno vložte vrstvu plátkov zemiakov. Zalejte časťou smotanovej zmesi. Opakujte tento postup, kým nepoužijete všetky zemiaky a smotanovú zmes.
  5. Zakryte pekáč hliníkovou fóliou a pečte približne 40-45 minút, alebo kým sa zemiaky nestanú mäkké. Potom odstráňte fóliu a pečte ďalších 10-15 minút, alebo kým vrch nezíská zlatohnedú a chrumkavú farbu.
  6. Nechajte zemiaky trochu vychladnúť. Ozdobte nakrájanými čerstvými bylinkami, ak chcete.
  7. Francúzske zemiaky so sladkou smotanou podávajte ako vynikajúcu prílohu k hlavnému jedlu.

Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *