Chutná Vareška

Francúzske zemiaky trochu inak

Francúzske zemiaky trochu inak

Francúzske zemiaky trochu inak na náš spôsob. Poďte s nami pripraviť toto skvelé a chutné jedlo. Priam božské. Jedlo ktorým sa váš manžel pochvíli. Odporúčam vyskúšať náš recept.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 7 vajíčok
  • 1 veľký téglik kyslej smotany
  • 1 téglik smotany na varenie
  • 1 menšia kocka syra tehly vcelku
  • červená mletá paprika
  • čierne mleté korenie
  • kuchynská soľ
  • 30 dkg šunky vcelku (alebo 2 klobásy, teľacie párky, špekačky)

 

Francúzske zemiaky trochu inak

Francúzske zemiaky trochu inak

 

Postup k tomuto receptu: Francúzske zemiaky trochu inak

Zemiaky poriadne vyumývam a spolu so šupkou ich nakrájam na plátky. Cibuľu ošúpem a tak isto nakrájam na plátky. Šunku (alebo klobásu) nakrájam na menšie kocky. Tak isto aj polovicu syra nakrájam na menšie kocky. Prichystám si plech na pečenie, ktorý vysteliem papierom na pečenie.

Ešte si uvarím 4 vajíčka, ochladím ich a nakrájam na kocky. Na plech naukladám prvú vrstvu zemiakov. Potom jemne posypem syrom, šunkou a vajíčkom. Na to naukladám cibuľu. Postupujem zase zemiaky, na to syr, šunka a vajíčko. Nakoniec na vrch dávam zemiaky.

Následne si v miske rozmiešam smotany spolu so zvyšnými troma vajíčkami. Celý nachystaný plech týmto zalejem. Nakoniec ešte na strúhadle nastrúham zvyšnú polku syra a posypem ním celý vrch zemiakov. Dávam piecť do vopred predhriatej rúry na 200°C približne 30 minút. Počas pečenia sledujem a vypnem keď sa pripečie vrch a chytí farbu dozlatista. Podávam s kyslými zaváranými uhorkami.

 

Prajem dobrú chuť a neváhajte a pozriete sa aj na tento náš receptík: zemiaky s tvarohom a slaninkou.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *