Guľášová polievka nepravá - falošná

Guľášová polievka nepravá vhodná na každý deň. Niekedy sa mi nehche trápiť z divinovím guľášom a nakoniec ani s klasickým tak preto neikedy uvarím nepravú guľášovú polievku. Jej príprava je podstatne rýchlejšia a nikto u nás doma sa nsťažuje práve naopak.

Guľášová polievka nepravá – falošná

Gulášová polievka | Zuzana Machová

Keď nemáte dostatok času alebo chuť na prípravu tradičného divinového alebo klasického guľášu, nepravá guľášová polievka je skvelou voľbou. Táto polievka je falošnou verziou guľášu, ktorá sa pripravuje podstatne rýchlejšie. Aj napriek tomu je výsledný vývar chutný a uspokojí vás aj vašu rodinu.

 

Tu je recept na Guľášovú polievku nepravú:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa na guľáš (alebo použite kuracie mäso)
  • 2 cibule, nakrájané na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 zelené papriky, nakrájané na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • kyslá smotana, na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte a okorenite podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  3. Pridajte mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nezhnedne.
  4. Pridajte hladkú múku a papriky a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Na zmiernenie chuti pridajte zelenú papriku a paradajky.
  6. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom ohni asi 1 hodinu, kým mäso nezmäkne.
  7. Pred servírovaním dochuťte polievku soľou a korením a pridajte kyslú smotanu podľa chuti.
  8. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *