Holubia polievka recept

Tu je recept na holubiu polievku:

Suroviny:

  • 1 holub
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1l zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na posypanie

 

Holubia polievka recept

Postup:

  1. Holuba očistite od peria a odstráňte vnútornosti. Umývajte ho pod tečúcou vodou a osušte.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu, mrkvu a zeler nakrájané na malé kúsky. Orestujte ich, kým nezmäknú.
  3. Pridajte holuba a orestujte ho na všetkých stranách, aby sa zatlačili arómy do mäsa.
  4. Pridajte cesnak a orestujte ho ešte krátko.
  5. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 1,5 hodiny, kým sa holubí mäso neodlepuje od kostí.
  6. Po uvarení vyberte holuba z hrnca a vykostite ho. Mäso rozdrvené na kúsky vložte späť do polievky.
  7. Ochutnajte a pridajte podľa chuti soľ a čierne korenie.
  8. Nechajte polievku variť ďalších 10 – 15 minút.
  9. Podávajte horúcu polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Holubia polievka je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou chutnou a aromatickou chuťou. Ide o ideálny recept pre tých, ktorí hľadajú niečo náročnejšie, ale stále jednoduché na prípravu. Tento recept vám prinesie nielen sýto jedlo, ale aj príjemné chvíle pri varení s rodinou.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu holubiej polievky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg holubice (môžete použiť aj kurča)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g zeleru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • majorán, tymián
  • 1,5 litra vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Začnite tým, že si pripravíte holubicu. Opláchnite ju a nakrájajte na menšie porcie. V hrnci s vodou pridajte holubicu a varte ju na strednom ohni. Keď voda začne vrieť, pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Varíme približne 1,5 hodiny, kým mäsko nezmäkne.

Po uvarení mäsa ho vyberte a nechajte trochu vychladnúť. Potom ho nakrájajte na malé kúsky a vložte nazad do vývaru. Pridajte nasekaný cesnak, soľ, korenie a bylinky. Nechajte polievku variť ďalších 15 minút. Na záver môžete ochutiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Holubia polievka je pripravená! Podávajte horúcu, ozdobenú bylinkami.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Khudacek píše:

    Holubia polievka je moja obľúbená, taká chutná!

  2. Hanko Karolina píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  3. Izidor Popovicova píše:

    Vyznie to naozaj dobre, musím si recept uložiť.

  4. Adrian Jakubova píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku, už sa teším na varenie.