Chutná Vareška

Hovädzí vývar s mäsom

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou. Osobne som si nevedela predstaviť, že by som dala do hovädzieho výrau ryžu. Príde mi to tak isto neprirodzené ako vyprážaný kurací rezeň z ryžou.

Niekomu to pasuje, ale mne to príde divné. Doma sme v dectve neboli tomu naučený, tak zrejme preto. No ale vývar z ryžou je fakt super. Odporúčam pripraviť na nedeľnú večeru.

 

Ingrediencie – hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Budeme potrebovať tieto potraviny:

  • 200 g hovädzieho mäsa z lopatky
  • 200 g hovädzích kostí (rebrá, lopatky to je jedno)
  • 500 g koreňovej zeleniny
  • voda
  • soľ
  • cibuľa
  • čierne korenie
  • hrášok
  • 400 g ryže (to je jedno aká)

 

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzí vývar s mäsom

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Hovädzie mäso a kosti si umyjeme a dáme ich do vyššieho hrnca. Do hrnca taktiež pridáme vodu, zakryjeme hrniec a necháme mäso a kosti variť. To všetko necháme variť na miernom plameni cca jednú hodinu.

Za ten čas si očistíme koreňovú zeleninu, ktorú pokrájame na kocky a taktiež tak spravíme s cibuľou.
Za ten časi si dajte variť ryžu.

Po hodine varenia do vriaceho hrnca pridáme posekanú koreńovú ueleninu, soľ, čierne korenie a posekanú cibuľu. Necháme variť pod pokrievkou a kontrolujeme mäso.

 

 

Po tom čo nám mäso zmäkklo, polievku ocedíme a vložím do nej uvarené mäso, ktoré sme si pokrájali na kocky. Taktiež do hrnca pridáme aj konzervný hrášok a osobitne uvarenú a ocedenú ryžu.

Pred podaním pridme do taniera aj posekaný petržlen alebo pažitku. Dobrú chuť vám prajeme.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *