Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou
Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou. Osobne som si nevedela predstaviť, že by som dala do hovädzieho výrau ryžu. Príde mi to tak isto neprirodzené ako vyprážaný kurací rezeň z ryžou.
Niekomu to pasuje, ale mne to príde divné. Doma sme v dectve neboli tomu naučený, tak zrejme preto. No ale vývar z ryžou je fakt super. Odporúčam pripraviť na nedeľnú večeru.
Ingrediencie – hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou
Budeme potrebovať tieto potraviny:
- 200 g hovädzieho mäsa z lopatky
- 200 g hovädzích kostí (rebrá, lopatky to je jedno)
- 500 g koreňovej zeleniny
- voda
- soľ
- cibuľa
- čierne korenie
- hrášok
- 400 g ryže (to je jedno aká)
Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou
Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou
Hovädzie mäso a kosti si umyjeme a dáme ich do vyššieho hrnca. Do hrnca taktiež pridáme vodu, zakryjeme hrniec a necháme mäso a kosti variť. To všetko necháme variť na miernom plameni cca jednú hodinu.
Za ten čas si očistíme koreňovú zeleninu, ktorú pokrájame na kocky a taktiež tak spravíme s cibuľou.
Za ten časi si dajte variť ryžu.
Po hodine varenia do vriaceho hrnca pridáme posekanú koreńovú ueleninu, soľ, čierne korenie a posekanú cibuľu. Necháme variť pod pokrievkou a kontrolujeme mäso.
Po tom čo nám mäso zmäkklo, polievku ocedíme a vložím do nej uvarené mäso, ktoré sme si pokrájali na kocky. Taktiež do hrnca pridáme aj konzervný hrášok a osobitne uvarenú a ocedenú ryžu.
Pred podaním pridme do taniera aj posekaný petržlen alebo pažitku. Dobrú chuť vám prajeme.
[penci_recipe]