Najlepšie kombinácia na každý obed. Dobré mäsko so skvelou prílohou na štave. Pripravujeme ho takto.
Hovädzie mäso na šťave
Hovädzie mäso na šťave je jedno z tradičných jedál, ktoré si vychutnávajú ľudia po celom svete. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto chutnú pochúťku:
Ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa (napr. plece, roštenka)
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 bobkové listy
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na kúsky.
- Cibuľu nakrájajte na jemné kolieska, mrkvu na plátky a cesnak na drobno.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- V hrnci zahrejte olej a na ňom opražte mäso zo všetkých strán, kým sa nezhnedne.
- Pridajte orestovanú zeleninu do hrnca s mäsom a prilejte hovädzí vývar.
- Pridajte bobkové listy a dochuťte soľou a čierne korenie podľa chuti.
- Hrnec zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťava sa zredukuje.
- Mäso servírujte so šťavou a prílohou podľa vašej voľby, napríklad s knedľou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.