Hovädzie mäso na šťave
Najlepšie kombinácia na každý obed. Dobré mäsko so skvelou prílohou na štave. Pripravujeme ho takto.
Potrebujeme:
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 PL oleja
- 1 PL hladkej múky
- 1 mrazený hrášok (tak hrsť)
- 1 hrsť mraených / čerstvých hríbov
- 1 červená paprika
- korenie, kuchynská soľ
Hovädzie mäso na šťave
Ja toto jedlo pripravujem takto. Dúfam že Vám bude chutiť.
- Mäso som si dôkaldne umyla v tečúcej vode. Osušila som ho a pokrálana na kúsky (kocky, rezne). Ak spravíte rezne tak poklepte z oboch strán, ak kocky tak nie. Osolite a okoreníte. Kúsky mäso som poprášila v hladkej múke.
- Zohriala som si olej na panvici a opiekal mäsko za každej strany do zlatisla.
- Vybrala som mäso a do výpeku som pridala nakrájanu cibuľku na kocky. Po chvíľke som pridala mäso, okorenila ak trebala a poliala vodou. Troška podusíme.
- Po 25 minútach som pridala hrívky a ak treba tak podlejem vodu. Pred koncom 15 až 20 minút k dovareniu pridáme nakrájanu červenú papriku.
- Tesne pred koncom pridáme mrazený hrášok a osolíme, ak je potrebný.
Podávame s nakrájanou čersctou petržlenovou vňaťou. Ja ako prílohu dávam ryžou. Tak dve kopčeky a k tomu omáčka z mäsa. Dobrú chuť.
Hovädzie mäso na šťave (foto: rad varim)
[penci_recipe]
0 Comments