Chutná Vareška

Hovädzie mäso na šťave

Hovädzie mäso na šťave

Najlepšie kombinácia na každý obed. Dobré mäsko so skvelou prílohou na štave. Pripravujeme ho takto.

Potrebujeme:

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 mrazený hrášok (tak hrsť)
  • 1 hrsť mraených / čerstvých hríbov
  • 1 červená paprika
  • korenie, kuchynská soľ

 

Hovädzie mäso na šťave

Ja toto jedlo pripravujem takto. Dúfam že Vám bude chutiť.

  1. Mäso som si dôkaldne umyla v tečúcej vode. Osušila som ho a pokrálana na kúsky (kocky, rezne). Ak spravíte rezne tak poklepte z oboch strán, ak kocky tak nie. Osolite a okoreníte. Kúsky mäso som poprášila v hladkej múke.
  2. Zohriala som si olej na panvici a opiekal mäsko za každej strany do zlatisla.
  3. Vybrala som mäso a do výpeku som pridala nakrájanu cibuľku na kocky. Po chvíľke som pridala mäso, okorenila ak trebala a poliala vodou. Troška podusíme.
  4. Po 25 minútach som pridala hrívky a ak treba tak podlejem vodu. Pred koncom 15 až 20 minút k dovareniu pridáme nakrájanu červenú papriku.
  5. Tesne pred koncom pridáme mrazený hrášok a osolíme, ak je potrebný.

Podávame s nakrájanou čersctou petržlenovou vňaťou. Ja ako prílohu dávam ryžou. Tak dve kopčeky a k tomu omáčka z mäsa. Dobrú chuť.

 

Hovädzie mäso na šťave

Hovädzie mäso na šťave (foto: rad varim)

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *