Hovädzie mäso na šťave

Najlepšie kombinácia na každý obed. Dobré mäsko so skvelou prílohou na štave. Pripravujeme ho takto.

Hovädzie mäso na šťave

HOVÄDZIE MÄSO NA ŠŤAVE????????SLOVENSKÁ RYŽA/ORZO????FANTASTICKY CHUTNÉ JEDLO |CESMINAZ

Hovädzie mäso na šťave je jedno z tradičných jedál, ktoré si vychutnávajú ľudia po celom svete. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto chutnú pochúťku:

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. plece, roštenka)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kolieska, mrkvu na plátky a cesnak na drobno.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. V hrnci zahrejte olej a na ňom opražte mäso zo všetkých strán, kým sa nezhnedne.
  5. Pridajte orestovanú zeleninu do hrnca s mäsom a prilejte hovädzí vývar.
  6. Pridajte bobkové listy a dochuťte soľou a čierne korenie podľa chuti.
  7. Hrnec zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťava sa zredukuje.
  8. Mäso servírujte so šťavou a prílohou podľa vašej voľby, napríklad s knedľou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *