Hrašková polievka je jednoduchá a chutná pochúťka, ktorá sa dá pripraviť v pomerne krátkom čase. Tu je recept na tradičnú slovenskú hraškovú polievku:
Potrebujeme:
– 2 šálky sušených hráškov
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie
Hraškova polievka – Mňamky
Postup:
1. Hrášok vložíme do hrnca a premyjeme ho vodou. Potom ho zalijeme vodou a necháme cez noc namočený.
2. Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájané mrkvu a zemiaky.
3. Pridáme namočený hrášok a zalejeme vodou. Pridáme soľ, papriku a korenie podľa chuti.
4. Varíme do mäkka a dochucujeme podľa potreby.
5. Pred podávaním môžeme pridať trochu smotany alebo nasekanú petržlenovú vňať.
Hraškovú polievku môžete podávať s chlebom alebo domácimi knedľami. Dobrú chuť!