Hrašková polievka je jednoduchá a chutná pochúťka, ktorá sa dá pripraviť v pomerne krátkom čase. Tu je recept na tradičnú slovenskú hraškovú polievku:

Potrebujeme:

– 2 šálky sušených hráškov
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie

 

Hraškova polievka – Mňamky

Postup:

1. Hrášok vložíme do hrnca a premyjeme ho vodou. Potom ho zalijeme vodou a necháme cez noc namočený.

2. Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájané mrkvu a zemiaky.

3. Pridáme namočený hrášok a zalejeme vodou. Pridáme soľ, papriku a korenie podľa chuti.

4. Varíme do mäkka a dochucujeme podľa potreby.

5. Pred podávaním môžeme pridať trochu smotany alebo nasekanú petržlenovú vňať.

Hraškovú polievku môžete podávať s chlebom alebo domácimi knedľami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *