Chutná Vareška

Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

Recept, ktorý zvládne ozaj každý. Rýchlu bublaninu vhodnú na každý deň.
Niekedy nemám čas piecť dezerty, alebo torty ktorých príprava trvá hodinu a viac. Avšak hrnčeková náhrada bublaninky je skvelé a rýchle riešenie.

 

Ingrediencie – hrnčeková bublanina recept

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka (môžeme zameniť aj napr. mandľovým)
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kryštálového cukru (môžeme použiť aj hnedý)
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva (alebo 1 lyžička sódy bikarbóny)
  • ovocie (čerstvé/mrazené/zavarané), ja som dala čerstvé čučoriedky, malinky a čerešne, v druhom prípade len zavárané čučoriedky

 

Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

 

Postup k receptu: hrnčeková bublanina

Ako prvé si vymiešame vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne v malých častiach vmiešame olej a mlieko. Vo vedľajšej miske si vymiešame múku s práškom do pečiva. K múke s práškom do pečiva si vlejeme vymiešané riedke suroviny. Cesto nemá byť veľmi tuhé. Je potrebné aby sa na plechu dostalo všade, takže by sa malo trocha liať.

Ak cesto máme vymiešané, tak si pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na plech nalejeme cesto, ktoré rozotrieme rovnomerne po celej ploche plechu. Po povrchu si naukladáme ovocie a dáme do rúry piecť. Takto vyzerá pred pečením, no po pečení nikdy nestihnem spraviť fotku skrz toho, aká je chutná! 🙂

 

Hrnčeková bublanina - príprava

Hrnčeková bublanina príprava

 

Pečieme pri teplote cca 180 stupňov približne 20-30 minút. To, či je koláčik hotový skúšame špáradlom. Keď koláčik vychladne, môžeme ho posypať práškovým cukrom. Je neskutočne jemná a nadýchaná.

Dobrú chuť! 🙂

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *