Hrnčeková čokoládová torta

Hrnčeková čokoládová torta je jedným z najjednoduchších a najrýchlejších dezertov, ktoré môžete pripraviť, a pritom je neuveriteľne chutná a lahodná. Tento desert je ideálny na rýchlu oslavu, rodinné stretnutie alebo len tak na povzbudenie počas všedného dňa. V tomto článku vám prinášam tri výnimočne unikátne recepty na hrnčekovú čokoládovú tortu, ktoré určite nadchnú vašu rodinu aj priateľov.

1. Klasická hrnčeková čokoládová torta s orechmi

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček vody
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 hrnček nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové)

Postup:

  1. V hlbokej miske zmiešajte hladkú múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Miešajte, až sa všetky suché ingrediencie dobre spoja.
  2. Pridajte rastlinný olej a vodu. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta.
  3. Nakoniec do cesta zapracujte nasekané orechy. Cesto vylejte do vopred vymastenej tortovej formy.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie je torta prepečená. Skontrolujte špáradlom – ak po vpichnutí vyjde čisté, torta je hotová.
  5. Po upečení tortu nechajte vychladnúť, a potom ju môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať s čokoládovou polevou.

2. Hrnčeková čokoládová torta s ovocím a jogurtom

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka prírodného jogurtu
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 hrnček čerstvých plodov (maliny, jahody alebo čučoriedky)

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite tortovú formu.
  2. V miske zmiešajte múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  3. Pridajte jogurt, rastlinný olej a mlieko. Dobre premiešajte, kým nezískate homogénne cesto.
  4. Do cesta jemne zapracujte čerstvé plody, ktoré dodajú tortu šťavnatú chuť.
  5. Cesto vylejte do pripravenej tortovej formy a pečte 25-30 minút.
  6. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte s trochou čerstvého ovocia na vrchu alebo s trochou jogurtu.

3. Vegánska hrnčeková čokoládová torta

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1/2 hrnčeka jablkového pyré (na náhradu vajec)
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček mandľového mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 hrnček vegánskej čokolády (na polevu)

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte tortovú formu.
  2. V hlbokej miske zmiešajte múku, kakao, hnedý cukor, prášok do pečiva a soľ.
  3. Pridajte jablkové pyré, rastlinný olej a mandľové mlieko. Mixujte, až kým nie je cesto hladké.
  4. Cesto vylejte do pripraveného formy a pečte 25-30 minút.
  5. Po upečení nechajte tortu vychladnúť. Na polevu roztopte vegánsku čokoládu a rovnomerne ju rozotrite na povrch torty.

Tieto tri recepty na hrnčekovú čokoládovú tortu sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať lahodný dezert bez zbytočného stresu. Či už preferujete klasickú verziu s orechmi, ovocnú variantu alebo vegánsku alternatívu, určite si vyberiete niečo, čo osloví vaše chuťové poháriky. Nezabudnite tortu podávať s pohárom mlieka alebo šálkou kávy, aby ste si naozaj užili tento výnimočný dezert. Bon appétit!

 

 

Suroviny:
– 2 hrnčeky múky
– 1 hrnček cukru
– 1/2 hrnčeka kakaa
– 1 kypriaci prášok do pečiva
– 1/2 hrnčeka oleja
– 1 hrnček mlieka
– 2 vajcia
– štipka soli

 

Hrnčeková čokoládová torta

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok.
2. Pridajte olej, mlieko, vajcia a štipku soli a premiešajte do hladka.
3. Nalejte cesto do vymastenej tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 30-40 minút.
4. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podľa chuti ozdobiť čokoládovou polevou, šľahačkou alebo ovocím.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *