Hrnčekový cuketový koláč slaný

Pripravujem ho tak často, že pri prípave mi vždy napadne spojiť viac receptov do kopy a vznike skvelé jedlo. Dnes na odľahčenie jednoduchá príprava pomocov hrnčekov. Je to jednoduché a skvelé najme pre začínajúce kuchárky, ktorým gramáž vytvára vrásky na čele.

 

Hrnčekový cuketový koláč slaný

Kedy si som ani len nevedela, že z cukety sa dá pripraviť toľko jedál. A už vôbec nie, že nejaký koláč. To ma prekvapilo a musela som ho vyskúšať. Od tej doby, ako som už písala, ho pripravujem fatk často. U nás doma si získal miesto a máme ho fakt radi. Rozhodne si ho zamilujete aj vy.

Slaný cuketový koláč

Hrnčekový cuketový koláč slaný je vynikajúce jedlo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu. Tento recept je zvlášť vhodný pre začínajúcich kuchárov, pretože nevyžaduje presnú gramáž surovín.

Čo budete potrebovať:

  • 2 šálky strúhanej cukety
  • 1 šálka strúhanej cibule
  • 1 šálka múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky nasekaného syra (napr. sladkého Eidamu)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte strúhanú cuketu, cibuľu, múku, olej, vajcia, syr a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  2. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, napríklad bylinky, ktoré máte radi.
  3. Nalejte cesto do vymasteného a múkou vysypaného hrnčeka.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35-40 minút, alebo kým koláč nenaberie zlatistú farbu a neodskakujú od okrajov formy.
  5. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte ho ako teplý predkrm alebo hlavné jedlo. Môžete ho ozdobiť bylinkami alebo kyslou smotanou.

Tento slaný hrnčekový cuketový koláč je výborný s čerstvým šalátom, polievkou alebo len samotný. Vychutnajte si skvelú chuť tejto jednoduchej a chutnej pochúťky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *