Pripravujem ho tak často, že pri prípave mi vždy napadne spojiť viac receptov do kopy a vznike skvelé jedlo. Dnes na odľahčenie jednoduchá príprava pomocov hrnčekov. Je to jednoduché a skvelé najme pre začínajúce kuchárky, ktorým gramáž vytvára vrásky na čele.
Hrnčekový cuketový koláč slaný
Kedy si som ani len nevedela, že z cukety sa dá pripraviť toľko jedál. A už vôbec nie, že nejaký koláč. To ma prekvapilo a musela som ho vyskúšať. Od tej doby, ako som už písala, ho pripravujem fatk často. U nás doma si získal miesto a máme ho fakt radi. Rozhodne si ho zamilujete aj vy.
Hrnčekový cuketový koláč slaný je vynikajúce jedlo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu. Tento recept je zvlášť vhodný pre začínajúcich kuchárov, pretože nevyžaduje presnú gramáž surovín.
Čo budete potrebovať:
- 2 šálky strúhanej cukety
- 1 šálka strúhanej cibule
- 1 šálka múky
- 1/2 šálky oleja
- 4 vajcia
- 1/2 šálky nasekaného syra (napr. sladkého Eidamu)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte strúhanú cuketu, cibuľu, múku, olej, vajcia, syr a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, napríklad bylinky, ktoré máte radi.
- Nalejte cesto do vymasteného a múkou vysypaného hrnčeka.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35-40 minút, alebo kým koláč nenaberie zlatistú farbu a neodskakujú od okrajov formy.
- Nechajte koláč vychladnúť a podávajte ho ako teplý predkrm alebo hlavné jedlo. Môžete ho ozdobiť bylinkami alebo kyslou smotanou.
Tento slaný hrnčekový cuketový koláč je výborný s čerstvým šalátom, polievkou alebo len samotný. Vychutnajte si skvelú chuť tejto jednoduchej a chutnej pochúťky!