Hubova polievka je tradičná slovenská polievka, ktorá je známa aj pod názvom hribová polievka. Je veľmi chutná a zahrieva v chladných dňoch. Tu je recept na pripravenie hubovej polievky kyslej:

Potrebujeme:
– 500 g húb (najlepšie hribov)
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– 2 lyžice octu
– soľ, korenie, rasca

 

Hubová polievka – Kyslá

Postup:
1. Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky.
2. Na panvici osmažíme na oleji cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a restujeme asi 5 minút.
3. Potom pridáme lyžicu múky a krátko orestujeme.
4. Zalijeme zeleninovým vývarom a necháme povariť asi 10 minút.
5. Pridáme smotanu na varenie a necháme ešte chvíľu povariť.
6. Postupne dochutíme octom, soľou, korením a rascou podľa chuti.
7. Podávame polievku teplú s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *