Potrebujeme:

– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1/2 zeleru
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
– 1,5 litra zeleninového vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hubová polievka so zemiakmi – Recepty

Postup:

1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu jemno nakrájame, mrkvu, petržlenový koreň a zeler očistíme a nakrájame na drobné kocky.

2. V hrnci rozpálime lyžicu oleja a orestujeme v ňom cibuľu. Potom pridáme nakrájanú zeleninu a ďalej restujeme asi 10 minút.

3. Následne pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme mletú sladkú papriku. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme, kým sa zemiaky nezmäknú.

4. Keď sú zemiaky mäkké, miešame v miske múku so studenou vodou, aby sme si vytvorili zahusťovadlo. To pridáme do hrnca a necháme prevrieť.

5. Hotovú polievku podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *