Hubová roláda s oštiepkom
Hubová roláda s oštiepkom ako skvelé poľovnícke jedlo.
Suroviny:
- 250g čerstvých lesných húb
- 1 červená cibuľa
- 1/2 červenej papriky
- 1 lyžica oleja + na opekanie a pečenie
- 2 vajcia
- 1 bravčová sviečkovica
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 100g hrubších plátkov oštiepka
- mleté čierne korenie
- soľ
Hubová roláda s oštiepkom
Huby si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme huby s očistenou a nadrobno nakrájanou paprikou. Smažíme asi 5 minút. Primiešame vajcia, osolíme, okoreníme a keď sa trocha zrazia, zmes odstavíme.
Sviečkovicu umyjeme, osušíme, ostrým nožom v strede po celej dĺžke narežeme a plát mäsa rozložíme do obdĺžnika. Plochou časťou noža naklepeme cez mikroténovú fóliu, trocha osolíme a okoreníme a z vnútornej strany natrieme horčicou. Do stredu rozložíme hubovo-vajcovú zmes, tak aby okraje ostali voľné. Zvinieme do rolády, resp. Okraje preložíme cez seba a po celej dĺžke pevne obviažeme bielou niťou. Roládu zo všetkých strán prudko opečieme v panvici na rozhorúčenom oleji. Spolu s výpekom a trochou oleja preložíme na pekáč a v rozohriatej rúre pri 180 C pečieme 40 minút.
Upečenú roládu necháme mierne vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na hrubšie plátky. Tesne pred podávaním na oleji krátko opečieme z oboch strán plátky oštiepka, ktoré servírujeme spolu so zemiakmi k roláde. Prajem dobrú chuť.
Hubová roláda s oštiepkom je skvelé jedlo ale ochutnejte aj tento recept: granadiersky pochod so slaninou.
Hubová roláda s oštiepkom
[penci_recipe]