Chutná Vareška

Hubová roláda s oštiepkom

Hubová roláda s oštiepkom

Hubová roláda s oštiepkom ako skvelé poľovnícke jedlo.

Suroviny:

  • 250g čerstvých lesných húb
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 lyžica oleja + na opekanie a pečenie
  • 2 vajcia
  • 1 bravčová sviečkovica
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 100g hrubších plátkov oštiepka
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 

Hubová roláda s oštiepkom

Huby si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme huby s očistenou a nadrobno nakrájanou paprikou. Smažíme asi 5 minút. Primiešame vajcia, osolíme, okoreníme a keď sa trocha zrazia, zmes odstavíme.

Sviečkovicu umyjeme, osušíme, ostrým nožom v strede po celej dĺžke narežeme a plát mäsa rozložíme do obdĺžnika. Plochou časťou noža naklepeme cez mikroténovú fóliu, trocha osolíme a okoreníme a z vnútornej strany natrieme horčicou. Do stredu rozložíme hubovo-vajcovú zmes, tak aby okraje ostali voľné. Zvinieme do rolády, resp. Okraje preložíme cez seba a po celej dĺžke pevne obviažeme bielou niťou. Roládu zo všetkých strán prudko opečieme v panvici na rozhorúčenom oleji. Spolu s výpekom a trochou oleja preložíme na pekáč a v rozohriatej rúre pri 180 C pečieme 40 minút.

Upečenú roládu necháme mierne vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na hrubšie plátky. Tesne pred podávaním na oleji krátko opečieme z oboch strán plátky oštiepka, ktoré servírujeme spolu so zemiakmi k roláde. Prajem dobrú chuť.

 

Hubová roláda s oštiepkom je skvelé jedlo ale ochutnejte aj tento recept: granadiersky pochod so slaninou.

Hubová roláda s oštiepkom

Hubová roláda s oštiepkom

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *