Huby kuriatka polievka je tradičná slovenská jedlo známa pre svoj výnimočný chuť a jednoduchú prípravu. Tu je recept na tento chutný pokrm:

Potrebujete:
– 500 g kuriatko mäso, nakrájané na kocky
– 500 g kuriatko kosti
– 1 cibuľa, nasekaná
– 2 mrkvy, nasekané
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 200 g huby, nakrájané
– 2 litre vody
– soľ a korenie podľa chuti
– hrsť nasekaná petržlenová vňať

 

Huby a kuriatka v polievke

Postup:
1. V hrnci zohrejte olej a orestujte kuriatko mäso a kosti, kým sa nezozltnú.
2. Pridajte cibuľu, mrkvu a zemiaky a varte na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
3. Pridajte huby a vodu a nechajte variť približne 30 minút.
4. Osolte a okoreňte podľa chuti.
5. Pridajte petržlenovú vňať a nechajte polievku variť ďalších 5 minút.
6. Podávajte horúcu s kôrkami chleba.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *