Jahodová bublanina s pudingom
Ak rozmýšľate čo upiecť, tak by som vám rada odporučila práve jahodovú bublaninu s pudingom. Bublanika je veľmi chutná najme s jahodami.
Na prípravu tohto jedla som si kúpila v obchode tieto suroviny.
Jahodová bublanina s pudingom – suroviny
- 240 gramov kryštáloveho cukru
- 240 gramov polohrubej múky
- 2 dl rastliného oleja
- 200 ml vody (aby boli pekné bublinky)
- 5 ks vajíčok
- 1 balenie kypracoeho prášku
- maslo a múka na plech
- 500 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu v prášku
- 2 PL kryštáloveho cukru
- práškový cukro
- jahody – alebo iné ovocie
Postup – Jahodová bublanina s pudingom
Začala som s prípravou cesta, ktoré som začals smiešaním vajíčok, kryštáloveho cukru. Vymiešala som to šľahačom a pomaly som pridávala rastliný olej. Nechala som to kvalitne premiešať a potom som rozpustila kypriací prášok vo vode a priliala do misy. Potom som to dlhšie šľahala aby to dobre vstrebalo.
Ako ďalšie som si normálne uvarila puding v mlieku a s cukrom. Puding som robila kalsicky podĺa nábvodu na balení pudingu, ale vždy pridám o jednu lyžicku cukru viac. Pridajte aj štipku soli.
Dôkladme som si umyl jahody a nechal ich na prá minpt odkvapkať. odstránil som lístky a stopky.
Následne som vyliala cesto na pelch, ktorý som si pomúčnila. Cesto som dôkladne eozotreal aby bolo vodorovne a pridala som jahody.
Ak vám jahodý prepadajú nižšie tak daje na cesto trocha polohrubej múky a potom pridajte jahody. Tak neprepadnú nižšie. Potom som po medzi jahôd pridala puding. Môžete aj na vrch. Je to na vás.
Piekla som to 25 až 30 minút v predhriatej rúre. Pri porciovaní a podvaní bublaninu vždy podlejem trocho kompótu nech nie je taká suchá. Dobrú chuť.
Odpočútam vám aj tento receptík: hrnčeková bublanina s pudingom.
Jahodová bublanina s pudingom
[penci_blockquote style=“style-1″ align=“none“ author=“Nataša“]Joj ale musím uznať, že je to skvelý receptík. Ja so ho doma dosť často pripravujems mojími detmi, ktoré mi pomáhajú pri varení.[/penci_blockquote]
Foto: recepty aktuality