Jahodová bublanina s tvarohom
Rýchla jahodová bublaninka, ktoré osveží v každý deň. Ja mám rad, ak ju dám an pár minút do chladničky a tvaroh a jahody sú chladné. Je to píjemne v tieto horúce dni.
Jahodová bublanina s tvarohom – ingrediencie
K cestu budeme potrebovať:
- 2 šálky polohrubej múky
- 4 vajíčka
- 1 šálku kyštáloveho cukru
- 1 šálka oleja
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- maslo, múka – vymastenie mlechu
K plnke budeme potrebovať:
- 250 gramov jemného tvarohu
- 3 PL práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- jahody – čerstvé alebo v konzervi
Príprava – Jahodová bublanina s tvarohom
Ako prvé som si prirpravila potrebné suroviny. Odstránila som s jahôd lístky a stopky, potom som ich umyla a nechala odkapkať.
Cesto si prirpavíme vyľahaním vaječných žĺtkov, kryštálového cukru. Po tom čo som ich vyšľahala do penista tak som postupne pridávala rastliný olej, vlažné mlieko a múku ktorú som zmiešala s práškom do pečiva.
Do cesta som pridala aj štipku soli. Plech som vymastila olejom a vytrela múkou. Naliala som cesto, taka aby bolo rovnomerné. Tvaroh som lyžicou poukladala na cesto a vedľa neho aj jahody.
Rúro som predhriala na 190 stupňov a piekla som 35 minút. Mala som viac cesta. Ak máte menej tak pečte aj 25 minút. Uvidíte ako vám cesto pekne hnedne a tým pádom viete, že bublanina je hotová. Na vrch som posypala práškovým cukrom. Pri podávaním podlejem kocku bublaniny višňovým kompótom.
Ak chcete niečo lepšie, tak si upečte najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pludingom.
Jahodová bublanina s tvarohom
Foto: apetitonline