Chutná Vareška

Jahodová bublanina s tvarohom

Jahodová bublanina s tvarohom

Rýchla jahodová bublaninka, ktoré osveží v každý deň. Ja mám rad, ak ju dám an pár minút do chladničky a tvaroh a jahody sú chladné. Je to píjemne v tieto horúce dni.

 

Jahodová bublanina s tvarohom – ingrediencie

K cestu budeme potrebovať:

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • 1 šálku kyštáloveho cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • maslo, múka – vymastenie mlechu

K plnke budeme potrebovať:

  • 250 gramov jemného tvarohu
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • jahody – čerstvé alebo v konzervi

 

Príprava – Jahodová bublanina s tvarohom

Ako prvé som si prirpravila potrebné suroviny. Odstránila som s jahôd lístky a stopky, potom som ich umyla a nechala odkapkať.

Cesto si prirpavíme vyľahaním vaječných žĺtkov, kryštálového cukru. Po tom čo som ich vyšľahala do penista tak som postupne pridávala rastliný olej, vlažné mlieko a múku ktorú som zmiešala s práškom do pečiva.

Do cesta som pridala aj štipku soli. Plech som vymastila olejom a vytrela múkou. Naliala som cesto, taka aby bolo rovnomerné. Tvaroh som lyžicou poukladala na cesto a vedľa neho aj jahody.

 

Rúro som predhriala na 190 stupňov a piekla som 35 minút. Mala som viac cesta. Ak máte menej tak pečte aj 25 minút. Uvidíte ako vám cesto pekne hnedne a tým pádom viete, že bublanina je hotová. Na vrch som posypala práškovým cukrom. Pri podávaním podlejem kocku bublaniny višňovým kompótom.

 

Ak chcete niečo lepšie, tak si upečte najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pludingom.

Jahodová bublanina s tvarohom

Jahodová bublanina s tvarohom

Foto: apetitonline

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *