Jahodová bublanina s tvarohom

Rýchla jahodová bublaninka, ktoré osveží v každý deň. Ja mám rad, ak ju dám an pár minút do chladničky a tvaroh a jahody sú chladné. Je to píjemne v tieto horúce dni. Ak chcete niečo lepšie, tak si upečte najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pludingom.

Jahodová bublanina s tvarohom

Bublanina s broskyňami a tvarohom ???? | Veronika Bušová | Kuchyňa Lidla

Jahodová bublanina s tvarohom je vynikajúci recept, ktorý vás osvieži v každý deň. Táto jednoduchá a rýchla dezertná pochúťka je ideálna na horúce letné dni. Prečo si ju neskúsiť? Tu je recept:

Suroviny:

  • 250 g jahôd
  • 250 g tvarohu
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Strúhanka na posypanie formy

Postup:

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny. Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Tvaroh rozdrvíme vidličkou alebo ponorným mixérom.
  2. Vo veľkej miske si oddelíme žĺtky od bielok. K žĺtkom pridáme cukor a vanilkový cukor a vyšľaháme do peny.
  3. K žĺtkovej hmote pridáme rozdrvený tvaroh a jahody. Všetko dobre premiešame.
  4. Do tejto zmesi postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zamiešame do hladka.
  5. Bieleky vyšľaháme do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
  6. Plech na pečenie vyložíme papierom a jeho boky vystelieme strúhankou. Cesto nalejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
  7. Jahodovú bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 – 35 minút, až kým nezíská zlatohnedú farbu a neuskĺzne zubatou lyžicou.
  8. Bublaninu necháme vychladnúť, a potom ju podávame nakrájanú na štvorce. Môžeme ju poprášiť cukrom práškovým alebo podávať s šľahačkou, podľa chuti.

Prečo si neskúsiť túto jahodovú bublaninu s tvarohom a ochutnať osviežujúce letné chute?

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *