Rýchla jahodová bublaninka, ktoré osveží v každý deň. Ja mám rad, ak ju dám an pár minút do chladničky a tvaroh a jahody sú chladné. Je to píjemne v tieto horúce dni. Ak chcete niečo lepšie, tak si upečte najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pludingom.
Jahodová bublanina s tvarohom
Jahodová bublanina s tvarohom je vynikajúci recept, ktorý vás osvieži v každý deň. Táto jednoduchá a rýchla dezertná pochúťka je ideálna na horúce letné dni. Prečo si ju neskúsiť? Tu je recept:
Suroviny:
- 250 g jahôd
- 250 g tvarohu
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g múky
- 1 prášok do pečiva
- Strúhanka na posypanie formy
Postup:
- Najprv si pripravíme všetky suroviny. Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Tvaroh rozdrvíme vidličkou alebo ponorným mixérom.
- Vo veľkej miske si oddelíme žĺtky od bielok. K žĺtkom pridáme cukor a vanilkový cukor a vyšľaháme do peny.
- K žĺtkovej hmote pridáme rozdrvený tvaroh a jahody. Všetko dobre premiešame.
- Do tejto zmesi postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zamiešame do hladka.
- Bieleky vyšľaháme do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta.
- Plech na pečenie vyložíme papierom a jeho boky vystelieme strúhankou. Cesto nalejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
- Jahodovú bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 – 35 minút, až kým nezíská zlatohnedú farbu a neuskĺzne zubatou lyžicou.
- Bublaninu necháme vychladnúť, a potom ju podávame nakrájanú na štvorce. Môžeme ju poprášiť cukrom práškovým alebo podávať s šľahačkou, podľa chuti.
Prečo si neskúsiť túto jahodovú bublaninu s tvarohom a ochutnať osviežujúce letné chute?