Jahodová bublanina so snehom za pár minút
Nič nie je lepšie než vaječný sneh na bublanine. A preto si dnes ukážeme ajo sa pripravuje jahodová bublanina so snehom. Ukážem vám môj poctivý, tradičný domáci recept.
Suroviny k jahodovej bublanine so senhom
Tak na prípravu bublaniny budeme potrebovať toto:
- 6 ks vajíčok
- 360 gramov polohrubej múky
- šálku rastliného oleju
- 1 prášok do pečiva
- 100 gramov kryštáloveho cukru
- citrónovú kôru
- jahody – domáce alebo v konzerve
Postup – jahodová bublanina so snehom
Ako prvé si zapneme rúru, ktorú vyhrejeme na 180 stupňov. Môžete zapnúť rúru aj hneď teraz. Príprava je rýchla, tak aby sa stihla rúra vyhriať. Do väčšej misky si dáme kryštálový cukor, polohrubú múku (špaľdová – zdravšia varianta), prášok do pečiva, mlieko, citrónovú kôru a taktieu klasický olej.
Takéto cesto poriadne premiešame, ideálne šľahačom. Ak nemáte tak je tu stále muž. Kvalitne ho premiešajte, tak aby ste v ňom nemali hrudky. Takto pripravené cesto môžeme vyliať na plech, ktoré sme si vopred vymastili olejom a pomúčnili. Ja nemám rada múčne jedlá, tak som použila papier na pečenie.
Nezabudnite poukladať jahody ako ja minule. Ak by sa vám to stalo tak jahody dajte na tanierik a bublaninu polejte kompótom, alebo nejaou sladkou šťavou. Mne sa to už stalo asi dvakrát.
Ak by ste namli kompót, tak môžete spraviť sladkú šumienku a na vrch ju poliať. Celkom dobrý finta.
Cesto som dala piecť na 25 minúť už do predohriatej rúry, ako som písala vyššie. Medzi tým čo sa nám bublania piekla, tak som si z vaječných bielkov a práškoveho cukru spravila sneh. Ten som pridala na koláč tesne pred dopečením. A bolo to jahodová bublanina so snehom za pár minút. Dobrú chuť.
Odporúčam vám vyskúšať aj najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pudingom.
Jahodová bublanina
Foto: emko bonivani