Jahodová bublanina so snehom

Nič nie je lepšie než vaječný sneh na bublanine. A preto si dnes ukážeme ajo sa pripravuje jahodová bublanina so snehom. Ukážem vám môj poctivý, tradičný domáci recept.

Odporúčam vám vyskúšať aj najlepšiu hrnčekovú bublaninu s pudingom.

Jahodová bublanina so snehom

Alebo vyskúšaj klasický koláč bez peny podľa videa.

YouTube video

Jahodová bublanina so snehom je lahodný dezert, ktorý si môžete pripraviť podľa tradičného domáceho receptu. Tu je jednoduchý postup na vytvorenie tejto chutnej pochúťky:

Potrebujete:

  • 250 g jahôd
  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Najskôr si pripravte jahodovú časť. Jahody dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V miske vymačkajte jahody vidličkou a pridajte polovicu cukru. Nechajte odstáť, kým si pripravíte cesto.
  3. V ďalšej miske zmiešajte vajcia a zvyšný cukor. Vymiešajte do hladka.
  4. Pridajte mlieko a postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a soľou. Suroviny dôkladne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
  5. Potom pridajte pripravené jahodové pyré a opäť premiešajte.
  6. Varte vodu v hrnci s parným vložkou alebo v parnom hrnci. Na dno vložte papier na pečenie.
  7. Na pripravený papier nalejte cesto a rozotrite ho na rovnomernú vrstvu.
  8. Hrnec s vriacou vodou zakryte a za zníženej teploty nechajte cesto variť približne 30-40 minút.
  9. Po upečení bublaniny ju opatrne vyberte a nechajte vychladnúť.
  10. Na posypanie môžete použiť práškový cukor alebo ozdobiť ďalšími jahodami.

Tešíme sa, že si vyskúšate túto jahodovú bublaninu so snehom! Ak máte radi sladké dezerty, určite sa vám bude páčiť jej lahodná chuť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *