Jednoduchá fazuľová polievka na každý deň.
Toto je hádam prvý príspevok na tejto webovej stránke a tak teda dúfame, že bude mať oporu u naších čitateľov. Rozhodli sme sa náš prvý príspevok napísať na dtradičnú Slovenskú polievku, ktorá je obľúbená na Slovensku a dokonca si ju začínajú vážiť aj v zahraničí.
Na Slovensku je zvykom, že každý týžďeň a to najme v nedeľu máme na naších stoloch kurací vývar. Táto polievka je skôr jedlom na všedný deň a preto si poďme spolu ukázať ako sa dá pripraviť lepšie a aké sú finty na jej lepšiu chuť.
Jednoduchá fazuľová polievka
Jednoduchá fazuľová polievka je chutné a výživné jedlo, ideálne pre každý deň. Tu na túto skvelú jednoduchú polievku:
Suroviny:
- 250 g sušených fazúľ
- 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Vložte sušené fazuľky do veľkého hrnca a cez noc ich namočte do vody.
- Opláchnite fazuľky a pridajte ich do čistého hrnca.
- Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky do hrnca s fazuľkami.
- Na strednom ohni zohrejte olivový olej v hrnci.
- Pridajte papriku, tymián, soľ a čierne korenie do hrnca a premiešajte zeleninu, aby sa ingrediencie dobre spojili.
- Pridajte zeleninový vývar do hrnca a privedte k varu.
- Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte polievku variť asi 1 hodinu, kým sa fazuľky a zelenina nezmäknú.
- Po uvarení polievku ochutnajte a pridajte prípadne soľ a korenie.
- Podávajte fazuľovú polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.
Takto jednoducho môžete pripraviť skvelú fazuľovú polievku, ktorá bude vynikajúcim jedlom na každý deň. Užite si ju!