Jednoduchá torta Créme Olé
Najrýchlejšia a najjednoduchšia torta akú som kedy robila. Jednoduchá torta Créme Olé vyčarí usmev celej vaše rodinke. A k tomu je prípravo úplne hednoduchá.
Na prípravu potrebujeme:
- 2 balenia Créme Olé Dr. Oetker
- ½ balenia čokolády na varenie
- mlieko
- 2 lyžice oleja
- 1 balenie keksov (bebe, marína..)
- 100 g masla
- kakao
Postup: Jednoduchá torta Créme Olé
Prichystáme si tortovú formu, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Cele balenie keksov si rozpučíme, alebo rozomelieme v mixéri, pokiaľ máte robota. Maslo si necháme roztopiť a pridáme ho ku keksom. Vytvoríme hmotu, ktorú natlačíme na spodok formy, podobne ako keď robíte cheesecake. Dáme zapiecť na 5-10 minút na 180°.
Medzitým si pripravíme krém. Do vyššej nádoby si vysypeme obe balenia Créme Olé a mixérom ich vymixujeme s mliekom podľa návodu na obale. Ak je krém dostatočne vymixovaný, polku si odoberieme do druhej nádoby. K jednej polke primiešame 2 lyžice kakaa.
Na „upečený“ a vychladnutý základ budeme vrstviť krém. Najprv rozotrieme vanilkový, necháme stuhnúť 15-20 minút v chladničke. Na to natrieme druhu polku kakaového krému. Dáme tak isto stuhnúť do chladničky na chvíľu. Medzitým si v mikrovlnke zohrejeme 1 pohár mlieka do horúca.
Horúce ho vylejeme do misky, kde pridáme čokoládu na varenie a 1 lyžicu kakaa. Po chvíľke miešania sa nám vytvorí chutná čokoládová poleva, ktorú nanesieme rovnomerne na vrch torty. Ja ju stále dám do mrazničky a pred podávaním vyberiem trocha skôr, aby povolila. Takto nám vznikne skvelá pudingovo-nanuková torta.
[penci_recipe]