Chutná Vareška

Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou

Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou

Talianské omáčky, ceestoviny a celkovo ich kuchyňa sa mi nesmierne páči. Preto aj dnes mám pre vás cestoviny a pradajkovú omáčku k tomu. Nebudem sa tu dlho vypisovať poďme hneď na vec.

 

Potrebujeme:

  • balene cestovín farfalle
  • pravý parmezán
  • olivový olej
  • šalotka
  • 250 g lúpaných paradajok (kup tie v konzerve)
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33%
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka

 

Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou

Recept je prá bodový a jednoduchý.

Do hrncia si necháme zovrieť osolenú vodu a podľa návodu uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievame. Vážne ju nevylievajte.

Na rozohriatej panvici s olejom si krátko orestujeme šalotku a k ním pridáme konzervu lúpanách paradajok. Ak sa doma nudíte môžete pridaj aj normá,ne pradajyk ktorý si ošúpete narazením vo vriacej vode a následným schaldením.

 

Paradajky povaríme tak 5 minút aby sa nám vyparila voda. Pridáme bazalku, kuchynskú soľ a čierne mleté korenie. Troška povaríme a pridíme tak 2 dcl varenej vody z cestovín. To je taká jedna poctivá vareška.

Po minptke dvoch stiahneme plameň a pridáme dve polievkové lyžice smotane na varenie tej 33% a nastrúhaného parmezánu. Syr však pridávajte postupne aby sa nám dobre roztápal. Po tom čo sa syr rozpustil do panvice si dajte cestoviny a dôkladne ich premiešajte.

Takto pripravené jedlo môžete okamžite podávať. No ja si pri servírovaní pridám na vrch ešte trocha strúhaného parmezánu a dve lístky čerstvej bazalyk jak na chuť aj vôňu. Dobrú chuť priatelia.

 

Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou

Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou

Náš tip: do základu k bazalke a oleju môžete namiesto oleja pridať olivový olej. A ešte strúčik pretlačeného cesnaku. Dodá to inú chuť, ale nebojte sa nebude vám páchnúť z úst.
Viac alýto receptov kde su cestoviny nájdeš najme na nšej stránke.
[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *