Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou
Talianské omáčky, ceestoviny a celkovo ich kuchyňa sa mi nesmierne páči. Preto aj dnes mám pre vás cestoviny a pradajkovú omáčku k tomu. Nebudem sa tu dlho vypisovať poďme hneď na vec.
Potrebujeme:
- balene cestovín farfalle
- pravý parmezán
- olivový olej
- šalotka
- 250 g lúpaných paradajok (kup tie v konzerve)
- 200 ml šľahačkovej smotany 33%
- soľ
- mleté čierne korenie
- bazalka
Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou
Recept je prá bodový a jednoduchý.
Do hrncia si necháme zovrieť osolenú vodu a podľa návodu uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievame. Vážne ju nevylievajte.
Na rozohriatej panvici s olejom si krátko orestujeme šalotku a k ním pridáme konzervu lúpanách paradajok. Ak sa doma nudíte môžete pridaj aj normá,ne pradajyk ktorý si ošúpete narazením vo vriacej vode a následným schaldením.
Paradajky povaríme tak 5 minút aby sa nám vyparila voda. Pridáme bazalku, kuchynskú soľ a čierne mleté korenie. Troška povaríme a pridíme tak 2 dcl varenej vody z cestovín. To je taká jedna poctivá vareška.
Po minptke dvoch stiahneme plameň a pridáme dve polievkové lyžice smotane na varenie tej 33% a nastrúhaného parmezánu. Syr však pridávajte postupne aby sa nám dobre roztápal. Po tom čo sa syr rozpustil do panvice si dajte cestoviny a dôkladne ich premiešajte.
Takto pripravené jedlo môžete okamžite podávať. No ja si pri servírovaní pridám na vrch ešte trocha strúhaného parmezánu a dve lístky čerstvej bazalyk jak na chuť aj vôňu. Dobrú chuť priatelia.
Jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou