Potrebujeme:
– 1 kg jelenieho mesa
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice bravčového sadla
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– 1 lyžička mletého čierneho korenia
– soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 pohár sušeného červeného vína
– 1 pohár vývaru
Jelení guláš od šéfkuchára
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a osmažíme na rozohriatej panvici s bravčovým sadlom.
2. Pridáme nakrájané cibule a cesnak a orestujeme.
3. Pridáme mletú sladkú papriku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ a korenie podľa chuti.
4. Na záver pridáme hladkú múku a premiešame.
5. Zalejeme vínkom a vývarom a dusíme na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké.
6. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg jelenieho mäsa (najlepšie stehno alebo plece)
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 3 lyžice rajčinového pretlaku
- 2 bobkové listy
- 5–6 klinčekov
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička mletého papriku (sladká a pálivá podľa chuti)
- 1 liter vývaru (zeleninový alebo mäsový)
- Soľ podľa chuti
- 4 lyžice oleja alebo masla
- 1 šálka červeného vína (voliteľné)
- 2 zemiaky (voliteľné, na zahustenie)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Príprava mäsa: Jelenie mäso umyte a nakrájajte na kocky približne 3 x 3 cm. Osoľte a okoreňte zvyškom korenín.
- Zelenina: Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Mrkvu a zeler nakrájame na kocky.
- Smaženie: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista. Potom pridajte jelenie mäso a opečte zo všetkých strán, aby sa uzavreli šťavy.
- Pridanie zeleniny: Keď je mäso pekne opečené, pridajte nasekanú mrkvu a zeler. Dobre premiešajte a nechajte asi 5 minút restovať.
- Gulášová základňa: Do potravín pridajte rajčinový pretlak, bobkové listy, klinčeky, čierne korenie a mletú papriku. Ak používate červené víno, pridajte ho teraj a chvíľu povarte, aby sa alkohol odparil.
- Zaliatie vývarom: Zalejte všetko vývarom, aby bolo mäso úplne ponorené. Dajte na mierny oheň, zakryte a nechajte variť asi 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Priebežne kontrolujte, či sa guláš nepripaľuje a podľa potreby pridajte ďalší vývar alebo vodu.
- Zemiaky (voliteľné): Ak chcete guláš zahustiť, môžete pridať nakrájané zemiaky asi 30 minút pred koncom varenia.
- Servírovanie: Po uvarení odoberte bobkové listy a klinčeky. Guláš podávajte horúci, posypaný čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Ako prílohu: Môžete servírovať s čerstvým chlebom, haluškami alebo knedľami.
Dobrú chuť!
Jelení guláš vyzerá fantasticky! Veľmi sa teším na jeho prípravu. Určite vyskúšam aj s červeným vínom, to dodá jedlu skvelú chuť. Dúfam, že sa mi podarí taký istý ako od šéfkuchára! Dobrú chuť všetkým!
Super recept! Vždy som sa bála variť jelenie mäso, ale tento postup je jasný a zrozumiteľný. Určite skúsim pridať aj zemiaky na zahustenie, to môže byť dobré. Ďakujem za tipy a inšpiráciu!
Wow, ten guláš vyzerá úžasne! Jelenie mäso je moje obľúbené a tento recept je presne to, čo som hľadal. Keby som mal viac času, hneď by som ho uvaril. Už teraz mám naň chuť, určite ho vyskúšam!
Tento recept ma úplne nadchol! Pridanie mrkvy a zeleru je výborný nápad. Verím, že s takými ingredienciami to bude naozaj delikátne. Určite ho pripravím pre rodinu na víkendové obedy!
Fantastický recept na jelení guláš! Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím podľa vášho postupu. K tomu čerstvý chlieb alebo knedle budú skvelým doplnkom. Ďakujem za podelenie sa o tento chutný tip!
Jelení guláš vyzerá veľmi lákavo! Znie to jednoducho a chcem si to vyskúšať doma. Pridám aj trochu červeného vína pre extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí rovnako chutný ako vo vašom recepte!
‚Dobrú chuť‘ určite platí aj pre mňa! Tento recept ma inšpiroval pridať do mojej kuchyne niečo nové a chutné. Teším sa na ochutnávku a verím, že si všetci pochutíme! Perfektný tip pre rodinné stretnutia.
‚Wow‘ aký krásny recept na jelení guláš! Už som dostal hlad len z pohľadu na fotky. Teším sa na varenie s priateľmi a už teraz plánujem servírovať s knedľou alebo haluškami.
‚Úžasné‘ máte krásny spôsob ako predstaviť varenie jelenieho mäsa! Cítim vôňu už teraz v kuchyni a nemôžem sa dočkať kedy si ho pripravím so svojimi priateľmi – bude to perfektná večera!
Jelení guláš vyzerá úžasne a veľmi lákavo! Rada experimentujem v kuchyni a tento recept určite vyskúšam. Veľa šťastia pri varení všetkým ostatným kuchárom – poďme spoločne variť s láskou!
Jelení guláš znie naozaj chutne! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám rád recepty, kde sú jednoduché suroviny a jasný postup. Určite sa mi podarí urobiť niečo fantastické! Ďakujem za tip!
Tento recept na jelení guláš je úžasný! Všetky ingrediencie vyzerajú skvele a ja milujem varenie s kvalitným mäsom. Nemôžem sa dočkať, až si ho pripravím na rodinnej oslave. Určite to bude hit!
Musím povedať, že tento recept na jelení guláš vyzerá veľmi lákavo! Pridanie červeného vína znie ako skvelý nápad. Určite sa pokúsim o túto delikatesu a verím, že mi to pôjde perfektne!
Wow, jelení guláš vyzerá úžasne! Mám rada jedlá s bohatou chuťou a tento recept má všetko. Už mám v hlave predstavu, ako si ho pripravím cez víkend. Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!
Tento jelení guláš je presne to, čo som hľadal! Mám rád varenie a nové recepty ma vždy nadchnú. Teším sa na tú vôňu v kuchyni a na to, ako si na tom pochutnáme s priateľmi.
Pripravovanie jelenieho guláša podľa vášho receptu vyzerá skvele! Rád experimentujem v kuchyni a táto kombinácia surovín ma zaujala. Určite si pripravím túto dobrotu počas nadchádzajúceho víkendu!
‚Dobrú chuť!‘ Je presne to, čo by som povedal po uvarení tohoto výborného jelenieho guláša! Ingrediencie sú super a ja mám rád jednoduché jedlá so skvelou chuťou. Som pripravený osviežiť svoje kuchárske umenie.
‚Wow‘! Tento recept je úžasný! Jelení guláš vždy vyzeral tak dobre a teraz viem, ako si ho pripraviť doma. Verím, že si na tom všetci pochutnáme a teším sa na tú atmosféru pri stole.
‚Tento recept je super!‘ Jelenie mäso milujem a kombinuje veľa chutných ingrediencií. Znie to jednoducho a určite to zvládnem aj ja s nízkymi skúsenosťami v kuchyni!
‚Jelení guláš‘ je pre mňa novinkou a veľmi ma zaujalo dozvedieť sa o tomto recepte! Rozhodne ho musím vyskúšať – som nadšená z tej kombinácie chutí!