Jelení guláš od šéfkuchára

Potrebujeme:

– 1 kg jelenieho mesa
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice bravčového sadla
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– 1 lyžička mletého čierneho korenia
– soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 pohár sušeného červeného vína
– 1 pohár vývaru

 

Jelení guláš od šéfkuchára

Postup:

1. Mäso nakrájame na kocky a osmažíme na rozohriatej panvici s bravčovým sadlom.
2. Pridáme nakrájané cibule a cesnak a orestujeme.
3. Pridáme mletú sladkú papriku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ a korenie podľa chuti.
4. Na záver pridáme hladkú múku a premiešame.
5. Zalejeme vínkom a vývarom a dusíme na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké.
6. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg jelenieho mäsa (najlepšie stehno alebo plece)
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1/2 zeleru
  • 3 lyžice rajčinového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 5–6 klinčekov
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička mletého papriku (sladká a pálivá podľa chuti)
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo mäsový)
  • Soľ podľa chuti
  • 4 lyžice oleja alebo masla
  • 1 šálka červeného vína (voliteľné)
  • 2 zemiaky (voliteľné, na zahustenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava mäsa: Jelenie mäso umyte a nakrájajte na kocky približne 3 x 3 cm. Osoľte a okoreňte zvyškom korenín.
  2. Zelenina: Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Mrkvu a zeler nakrájame na kocky.
  3. Smaženie: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista. Potom pridajte jelenie mäso a opečte zo všetkých strán, aby sa uzavreli šťavy.
  4. Pridanie zeleniny: Keď je mäso pekne opečené, pridajte nasekanú mrkvu a zeler. Dobre premiešajte a nechajte asi 5 minút restovať.
  5. Gulášová základňa: Do potravín pridajte rajčinový pretlak, bobkové listy, klinčeky, čierne korenie a mletú papriku. Ak používate červené víno, pridajte ho teraj a chvíľu povarte, aby sa alkohol odparil.
  6. Zaliatie vývarom: Zalejte všetko vývarom, aby bolo mäso úplne ponorené. Dajte na mierny oheň, zakryte a nechajte variť asi 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Priebežne kontrolujte, či sa guláš nepripaľuje a podľa potreby pridajte ďalší vývar alebo vodu.
  7. Zemiaky (voliteľné): Ak chcete guláš zahustiť, môžete pridať nakrájané zemiaky asi 30 minút pred koncom varenia.
  8. Servírovanie: Po uvarení odoberte bobkové listy a klinčeky. Guláš podávajte horúci, posypaný čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  9. Ako prílohu: Môžete servírovať s čerstvým chlebom, haluškami alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. KráľovnáMäsa píše:

    Jelení guláš vyzerá fantasticky! Veľmi sa teším na jeho prípravu. Určite vyskúšam aj s červeným vínom, to dodá jedlu skvelú chuť. Dúfam, že sa mi podarí taký istý ako od šéfkuchára! Dobrú chuť všetkým!

  2. MaličkáKuchárka píše:

    Super recept! Vždy som sa bála variť jelenie mäso, ale tento postup je jasný a zrozumiteľný. Určite skúsim pridať aj zemiaky na zahustenie, to môže byť dobré. Ďakujem za tipy a inšpiráciu!

  3. ChutnýNápad píše:

    Wow, ten guláš vyzerá úžasne! Jelenie mäso je moje obľúbené a tento recept je presne to, čo som hľadal. Keby som mal viac času, hneď by som ho uvaril. Už teraz mám naň chuť, určite ho vyskúšam!

  4. ZeleninovýMajster píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Pridanie mrkvy a zeleru je výborný nápad. Verím, že s takými ingredienciami to bude naozaj delikátne. Určite ho pripravím pre rodinu na víkendové obedy!

  5. Gurmánka123 píše:

    Fantastický recept na jelení guláš! Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím podľa vášho postupu. K tomu čerstvý chlieb alebo knedle budú skvelým doplnkom. Ďakujem za podelenie sa o tento chutný tip!

  6. RýchlyKuchár píše:

    Jelení guláš vyzerá veľmi lákavo! Znie to jednoducho a chcem si to vyskúšať doma. Pridám aj trochu červeného vína pre extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí rovnako chutný ako vo vašom recepte!

  7. Maškrtník píše:

    ‚Dobrú chuť‘ určite platí aj pre mňa! Tento recept ma inšpiroval pridať do mojej kuchyne niečo nové a chutné. Teším sa na ochutnávku a verím, že si všetci pochutíme! Perfektný tip pre rodinné stretnutia.

  8. 'HladnýSrdcu' píše:

    ‚Wow‘ aký krásny recept na jelení guláš! Už som dostal hlad len z pohľadu na fotky. Teším sa na varenie s priateľmi a už teraz plánujem servírovať s knedľou alebo haluškami.

  9. 'TvoriváDuša' píše:

    ‚Úžasné‘ máte krásny spôsob ako predstaviť varenie jelenieho mäsa! Cítim vôňu už teraz v kuchyni a nemôžem sa dočkať kedy si ho pripravím so svojimi priateľmi – bude to perfektná večera!

  10. 'JedloZLásky' píše:

    Jelení guláš vyzerá úžasne a veľmi lákavo! Rada experimentujem v kuchyni a tento recept určite vyskúšam. Veľa šťastia pri varení všetkým ostatným kuchárom – poďme spoločne variť s láskou!

  11. ZelenýJablko píše:

    Jelení guláš znie naozaj chutne! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám rád recepty, kde sú jednoduché suroviny a jasný postup. Určite sa mi podarí urobiť niečo fantastické! Ďakujem za tip!

  12. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na jelení guláš je úžasný! Všetky ingrediencie vyzerajú skvele a ja milujem varenie s kvalitným mäsom. Nemôžem sa dočkať, až si ho pripravím na rodinnej oslave. Určite to bude hit!

  13. Radosť66 píše:

    Musím povedať, že tento recept na jelení guláš vyzerá veľmi lákavo! Pridanie červeného vína znie ako skvelý nápad. Určite sa pokúsim o túto delikatesu a verím, že mi to pôjde perfektne!

  14. SladkáBublinka píše:

    Wow, jelení guláš vyzerá úžasne! Mám rada jedlá s bohatou chuťou a tento recept má všetko. Už mám v hlave predstavu, ako si ho pripravím cez víkend. Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!

  15. VeselýSlniečko píše:

    Tento jelení guláš je presne to, čo som hľadal! Mám rád varenie a nové recepty ma vždy nadchnú. Teším sa na tú vôňu v kuchyni a na to, ako si na tom pochutnáme s priateľmi.

  16. KreatívnyDuch píše:

    Pripravovanie jelenieho guláša podľa vášho receptu vyzerá skvele! Rád experimentujem v kuchyni a táto kombinácia surovín ma zaujala. Určite si pripravím túto dobrotu počas nadchádzajúceho víkendu!

  17. PohodovýChlapec píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Je presne to, čo by som povedal po uvarení tohoto výborného jelenieho guláša! Ingrediencie sú super a ja mám rád jednoduché jedlá so skvelou chuťou. Som pripravený osviežiť svoje kuchárske umenie.

  18. 'FialovýKvet' píše:

    ‚Wow‘! Tento recept je úžasný! Jelení guláš vždy vyzeral tak dobre a teraz viem, ako si ho pripraviť doma. Verím, že si na tom všetci pochutnáme a teším sa na tú atmosféru pri stole.

  19. 'Mäsožrút12' píše:

    ‚Tento recept je super!‘ Jelenie mäso milujem a kombinuje veľa chutných ingrediencií. Znie to jednoducho a určite to zvládnem aj ja s nízkymi skúsenosťami v kuchyni!

  20. 'Cestovateľka123' píše:

    ‚Jelení guláš‘ je pre mňa novinkou a veľmi ma zaujalo dozvedieť sa o tomto recepte! Rozhodne ho musím vyskúšať – som nadšená z tej kombinácie chutí!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *