Chutná Vareška

Jemná zeleninová polievka

Jemná zeleninová polievka

Jemná zeleninová polievka – je niečo lepšie, ako mať hotovú polievku za 15 minút ? Ja to mám najradšej, ak sa niekam ponáhľam, no doma treba uvariť niečo teplé. Tak poďme na to.

Na prípravu polievky potrebujeme:

  • 1 väčšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • balenie mix mrazenej zeleniny (akú máte najradšej)
  • 4 väčšie zemiaky
  • olej
  • soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, vegeta, zeleninouý bujón

Jemná zeleninová polievka

Na začiatku si ošúpeme cibuľu. Nakrájame ju na malé kúsky a speníme ju v hrnci na rozohriatom oleji. Keď je cibuľka zlatistá, pridáme mrazenú zeleninu a troška popražíme. Ja po tomto kroku zvyknem vytlačiť trošku šťavy z citróna a kvapnúť k zelenine do hrnca. Zelenina si tým zanechá krásnu farbu a nezbledne pri vare. To nám dodá krásnu farbu polievky.

Následne si ošúpem zemiaky a nakrájane na menšie kocky ich pridám do hrnca. Podlejem vodou, aby zelenina bola celá namočená a nechám variť domäkka. Keď nám všetka zelenina zmäkne, polievku dosolím, dochutím a dokorením. Nechám rozpustiť bujón a zložím z ohňa. Polievku rozmixujem tyčovým mixérom. Nakoniec si očistím cesnak, ktorý pretlačím a pridám do polievky až nakoniec.

Len ho na záver vmiešam. Cesnak varením stráca všetko alicín, preto sa nemá variť, piecť či grilovať, pokiaľ z neho chceme mať nejaké vitamíny. Prajem dobrú chuť.

 

Ochutnali sme: krémová zeleninová polievka.

Jemná zeleninová polievka

Jemná zeleninová polievka

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *