Jemná zeleninová polievka
Jemná zeleninová polievka – je niečo lepšie, ako mať hotovú polievku za 15 minút ? Ja to mám najradšej, ak sa niekam ponáhľam, no doma treba uvariť niečo teplé. Tak poďme na to.
Na prípravu polievky potrebujeme:
- 1 väčšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- balenie mix mrazenej zeleniny (akú máte najradšej)
- 4 väčšie zemiaky
- olej
- soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, vegeta, zeleninouý bujón
Jemná zeleninová polievka
Na začiatku si ošúpeme cibuľu. Nakrájame ju na malé kúsky a speníme ju v hrnci na rozohriatom oleji. Keď je cibuľka zlatistá, pridáme mrazenú zeleninu a troška popražíme. Ja po tomto kroku zvyknem vytlačiť trošku šťavy z citróna a kvapnúť k zelenine do hrnca. Zelenina si tým zanechá krásnu farbu a nezbledne pri vare. To nám dodá krásnu farbu polievky.
Následne si ošúpem zemiaky a nakrájane na menšie kocky ich pridám do hrnca. Podlejem vodou, aby zelenina bola celá namočená a nechám variť domäkka. Keď nám všetka zelenina zmäkne, polievku dosolím, dochutím a dokorením. Nechám rozpustiť bujón a zložím z ohňa. Polievku rozmixujem tyčovým mixérom. Nakoniec si očistím cesnak, ktorý pretlačím a pridám do polievky až nakoniec.
Len ho na záver vmiešam. Cesnak varením stráca všetko alicín, preto sa nemá variť, piecť či grilovať, pokiaľ z neho chceme mať nejaké vitamíny. Prajem dobrú chuť.
Ochutnali sme: krémová zeleninová polievka.
Jemná zeleninová polievka
[penci_recipe]