Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami
Dnes vám z mojej kuchyne ukážem ako ja pripravujem bravčové karé so slaninou a jablkami. Môj domáci ale originálny receptík.
Skočila som na rýchlo do obchodu a kúpila som si tieto ingrediencie k obedu:
- 1 kg bravočbé kare bez kosti
- údenú moravskú slaninu (alebo inú),
- strúčiky cesnaku,
- 4 jablká,
- 2 cibuĺky,
- čierne korenie mleté,
- kuchynskú soľ,
- 1ČL celú rascu,
- 1 ČL mletú rascu,
- olej repkový (može by aj klasický).
Príprava – jemné bravčové karé so slaninou a jablkami
Bravočé mäso je asi to najlepšie, ktoré som kedy jedla. Samozrejme česť divine. Čo tým chcem valstne povedať? Jablko je najlepším sladkým doplnkom k bravčovému mäso a celkovo ku karé. Iste ste už aj vy vo filme videli celé prasa na tácke, ktoré malo vústach jablko. Nie je to len tak. Po uvarení tohto jedla uvidíte prečo. 😀
Môj postup k bravčovému karé
Ako prvé si v tečúcej vody dôkladne umyjeme naše mäso. Dôkladne som mäso usušil a plochou stranou noža som odstrnil tú blanu. Jemne si nadrežeme mäso a to tak že do neho spravíme pár rezou asi hrubé jeden centimeter. Neskôr do nich budeme dávať plátky slaniny a jakbĺk.
Jablká so šupkou umyjeme a narežeme ich na menšie plátky – plús minús centimetrové.
Do misky si dáme olej, soľ, čierne korenie, rasca (mletá) a prelisvaným cesnakom. Mäso vložíme k našej marinádo do misky a dôkladne ho namočíme z oboch strán. Takto pripravené mäso môžeme naukladať do zapekacej misi pričom misu je nezabudneme vymastiť bravčovým tukom, olejom alebo maslom. Je to všetko podľa chuti.
Potom čo sme poukladali mäso tak do zározov v mäsa vopcháme slaninu a plátky jabĺk. Klasicky prešpikujeme bravčové mäso. Toto je podstata prípravy bravčového karé so slaninou a jablkami. Zvyšné jablka som uložila vedľa mäsa a pridal som ja na mesiačiky pokrájanú cibuľku. Na vrch som ešte pridal celú rascu, osolil som a okorenil mletým čieným korením. Všetko podľa chuti, ako to mate radi.
Misu zakryjeme a pčieme 30 minút pri teplote 200 stupňov. Následne teplotu stihneme na 170 stupňov apečieme hodinu alebo hodinku a pol. Všetko podľa toho ako sa mäso pripravý. Na konci môžete múso odkryť aby bolo chrumkavejšie. Nezabudnite v celom procese varenie mäso podielvať štavou v ktorej je.
Ja toto jedlo servírujem s zemikovou kašou, alebo americkými zemiakmi. Opäť všetko tak ako vám chutí. Dobrú chuť priatelia.