Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami

Dnes vám z mojej kuchyne ukážem ako ja pripravujem bravčové karé so slaninou a jablkami. Môj domáci ale originálny receptík.

Skočila som na rýchlo do obchodu a kúpila som si tieto ingrediencie k obedu..

 

Bravčové mäso je asi to najlepšie, ktoré som kedy jedla. Samozrejme česť divine. Čo tým chcem valstne povedať? Jablko je najlepším sladkým doplnkom k bravčovému mäso a celkovo ku karé. Iste ste už aj vy vo filme videli celé prasa na tácke, ktoré malo vústach jablko. Nie je to len tak. Po uvarení tohto jedla uvidíte prečo.

Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami

Pozrite si aj video recept a rozšírte svoje obzory. A už si k tomu stačí pridať slaninu a jablká.

Najjemnejší a najchutnejší recept na bravčové karé

Jemné bravčové karé so slaninou a jablkami

Dnes vám z mojej kuchyne ukážem, ako pripravujem jemné bravčové karé so slaninou a jablkami. Tento domáci, ale originálny receptík je skvelým spôsobom, ako si vychutnať skvelé bravčové mäso s príjemnou sladkosťou jabĺk a slaninkou.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 150 g slaniny
  • 2 jablká (najlepšie sladké odrody)
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Bravčové karé dôkladne okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme slaninu. Smažíme ju, kým sa nestane krehkou a trochu chrumkavou. Potom ju odstránime z panvice a necháme odkvapkať na papierovom uteráku.
  3. Na tej istej panvici pridáme bravčové karé a opečieme z oboch strán, kým mäso nie je dobre prepečené a šťavnaté. Akonáhle je mäso hotové, vyberieme ho z panvice a necháme odpočinúť.
  4. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  5. Na panvici, kde sme pekli mäso, pridáme plátky jabĺk a opekáme ich z oboch strán, až kým sa stane mäkkými a trochu zlatistými.
  6. Na tanier položíme karé, na vrch rozložíme opečené jablká a slaninku.
  7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo šalátom.

Vízia tohto jedla s jablkami a slaninou je jednoducho úžasná. Jablká pridávajú delikátnu sladkosť a kyslosť, ktorá zlepšuje chuť bravčového mäsa, a slanina pridáva krásnu slanosť a krehkosť.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *