Kačacia pečeň v masti

Ak hľadáte recept na prípravu káčacej pečene v masti, tu je jednoduchý a osvedčený spôsob:

Ingrediencie:

  • 2 káčacie pečene
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hrozienok
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 4 lyžice masti alebo oleja

 

Kačacia pečeň v masti

Postup:

  1. Káčacie pečene umyte a osušte papierovou utierkou. Pokrájajte ich na menšie kúsky a jemne osolte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na panvici zohrejte mast alebo olej. Pridajte nasekaný cesnak a hrozienka a opražte ich dozlatista.
  3. Potom pridajte kúsky káčej pečene a smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú voniať.
  4. Po upečení káčej pečene ju dajte na tanier a nechajte chvíľu odpočinúť pred servírovaním. Môžete ju podávať s prílohou ako sú opečené zemiaky alebo šalátom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave chutnej káčacej pečene v masti!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kačacej pečene
  • 200 g masla alebo kačacej masti
  • 1 cibuľa (nakrájaná na jemno)
  • 3-4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • 1-2 vetvičky čerstvého tymiánu (alebo 1/2 čajovej lyžičky sušeného)
  • 1/2 šálky červeného vína (nepovinné)
  • 1/2 šálky smotany na varenie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Kačaciu pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné cievky a nečistoty.
  2. Smaženie cibule:

    • Na veľkej panvici rozohrejte maslo alebo kačaciu masť. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nebude zlatohnedá.
  3. Pridanie pečene:

    • Do panvice pridajte kačaciu pečeň. Smažte ju na strednom ohni približne 2-3 minúty z každej strany, až kým nie je dobre prepečená, ale ešte stále šťavnatá.
  4. Pridanie cesnaku a korenín:

    • K pečeni pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a tymián. Ochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Deglazovanie (nepovinné):

    • Ak chcete, môžete pridať červené víno a nechať znížiť, aby sa uvoľnili chuťové výťažky z panvice. Nechajte variť asi 2-3 minúty.
  6. Pridanie smotany (nepovinné):

    • Pre krémovejšiu konzistenciu môžete pridať smotanu na varenie. Varíme ešte niekoľko minút, aby sa všetko spojilo a zohrelo.
  7. Podávanie:

    • Kačaciu pečeň v masti podávajte teplú, ideálne s čerstvým chlebom, toastmi alebo ako súčasť antipasti.

Tip:

Ak chcete, môžete pečeň pred podávaním posypať čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka, pre extra chuť a farbu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Marta123 píše:

    Tento recept na káčaciu pečeň vyzerá úžasne! Nikdy som to neskúšala, ale určite sa do toho pustím. Mám rada jedlá z masti a hrozienka sú skvelý nápad. Ďakujem za tento tip!

  2. Kocurik89 píše:

    Super návod! Káčacia pečeň v masti znie ako lahodná pochúťka. Rada skúšam nové recepty, a tento sa mi veľmi páči. Určite ho vyskúšam na rodinnej večeri. Vďaka za inšpiráciu!

  3. JankoNovak píše:

    Wow, recept na káčaciu pečeň vyzerá veľmi chutne! Nikdy som nevedel, ako ju pripraviť, ale teraz mám jasno. Vďaka za podrobné kroky, určite sa do toho pustím už tento víkend!

  4. ZuzanaKucharka píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Káčacia pečeň milujem a s tými hrozienkami to musí byť úžasné. Určite ho skúsim na nedeľný obed. Ďakujem za skvelý tip!

  5. PeťoVarenie píše:

    Perfektný recept! Kačacia pečeň v masti je klasikou a ja ju milujem. Všetky ingrediencie sú dostupné a postup jasný. Už sa teším na chuťovú hostinu so svojou rodinou!

  6. FoxyLady21 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Kačacia pečeň je moja obľúbená pochúťka a s týmto postupom to bude určite skvelé jedlo. Hrozienka dodajú výnimočnú chuť – teším sa na varenie!

  7. _KralVarenia_ píše:

    ‚Dobrý deň! Tento recept vyzerá fantasticky! Káčaciu pečeň som ešte nikdy nerobila, ale s takým jasným návodom by to malo ísť ľahko. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!‘

  8. _Svetluska_7 píše:

    ‚Wow, aký chutný recept! Káčacia pečeň v masti je niečo, čo mám veľmi rada a s cesnakom to bude ešte lepšie. Určite ho vyskúšam čoskoro – teším sa na tú vôňu!‘

  9. _LucaCulinaria_ píše:

    ‚Ďakujem za skvelý recept! Káčacia pečeň je niečo špeciálne a s tými ingredienciami to musí byť lahodné. Teším sa na ochutnávku – určite oslovím aj priateľov!‘

  10. _MilenaChutna_ píše:

    ‚Toto vyzerá ako dokonalý spôsob prípravy káčacej pečeně! Hrozienka sú originálne pridanie a určite dodajú jedlu zvláštnu chuť. Už sa nemôžem dočkať, kedy to uvarím!‘