Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou
Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou je ďalšia špecialitka na zozname.
Budeme potrebovať:
- 4 filé z kačacích pŕs s kožou
- 4 polievkové lyžice nahrubo nakrájaných orechov
- 1,5 polievkovej lyžice agátového medu
- soľ
- nahrubo drvené čierne korenie
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 vrchovatá polievková lyžica múky
- 2 dl zeleninovej polievky
Príloha: Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou
- 2 mrkvy
- 25 dkg drobných zemiakov
- 5 dkg masla
- jednu stredne veľkú zelenú cuketu
- jednu stredne veľkú žltú cuketu
- 1 stredne veľký baklažán
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok petržlenovej vňate
Postup: kačacie prsia s medovo orechovou plnkou
Umyté a osušené kačacie prsia ostrým nožom narežeme ako vrecko. Drvené orechy zmiešame s medom, touto plnkou naplníme kačacie prsia a plniaci otvor uzatvoríme pomocou ihiel na mäso alebo špáradlom. Potom naplnené prsia osolíme, okoreníme a poukladáme na pekáč. Prikryjeme alobalom a v rúre na 200C za 15 minút upečieme dočervena tak, aby stred mäsa zostal trošku ružovkastý.
Na prílohu nakrájame na drobné kúsky očistenú a umytú mrkvu a umyté zemiaky v šupke. Opražíme na horúcom masle a prikryté na pomalom ohni podusíme do chrumkava. Pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú zelenú a žltú cuketu, baklažán. Osolíme, okoreníme , ochutíme nadrobno nakrájaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Na stredne silnom ohni spolu opražíme.
Nakoniec, keď sú kačacie prsia upečené, na zvyšku tuku opražíme paradajkový pretlak, prisypeme múku, zmiešame a zalejeme zeleninovou polievkou. Necháme odpariť , osolíme a ochutíme čiernym korením.
Pri servírovaní opraženú zeleninu nakopíme na tanier, vedľa položíme nakrájané kačacie prsia a polejeme pečienkovou šťavou. Podávame horúce. Prajem dobrú chuť.
Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou
Kačacie prsia sú skvelý pokrm no skúste aj morčacie prsia plnené gaštanovým krémom.
[penci_recipe]