Chutná Vareška

Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou je ďalšia špecialitka na zozname.

Budeme potrebovať:

  • 4 filé z kačacích pŕs s kožou
  • 4 polievkové lyžice nahrubo nakrájaných orechov
  • 1,5 polievkovej lyžice agátového medu
  • soľ
  • nahrubo drvené čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 vrchovatá polievková lyžica múky
  • 2 dl zeleninovej polievky

Príloha: Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

  • 2 mrkvy
  • 25 dkg drobných zemiakov
  • 5 dkg masla
  • jednu stredne veľkú zelenú cuketu
  • jednu stredne veľkú žltú cuketu
  • 1 stredne veľký baklažán
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

 

Postup: kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

Umyté a osušené kačacie prsia ostrým nožom narežeme ako vrecko. Drvené orechy zmiešame s medom, touto plnkou naplníme kačacie prsia a plniaci otvor uzatvoríme pomocou ihiel na mäso alebo špáradlom. Potom naplnené prsia osolíme, okoreníme a poukladáme na pekáč. Prikryjeme alobalom a v rúre na 200C za 15 minút upečieme dočervena tak, aby stred mäsa zostal trošku ružovkastý.

Na prílohu nakrájame na drobné kúsky očistenú a umytú mrkvu a umyté zemiaky v šupke. Opražíme na horúcom masle a prikryté na pomalom ohni podusíme do chrumkava. Pridáme umytú a na menšie kúsky nakrájanú zelenú a žltú cuketu, baklažán. Osolíme, okoreníme , ochutíme nadrobno nakrájaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Na stredne silnom ohni spolu opražíme.

Nakoniec, keď sú kačacie prsia upečené, na zvyšku tuku opražíme paradajkový pretlak, prisypeme múku, zmiešame a zalejeme zeleninovou polievkou. Necháme odpariť , osolíme a ochutíme čiernym korením.

Pri servírovaní opraženú zeleninu nakopíme na tanier, vedľa položíme nakrájané kačacie prsia a polejeme pečienkovou šťavou. Podávame horúce. Prajem dobrú chuť.

 

Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

Kačacie prsia s medovo orechovou plnkou

 

Kačacie prsia sú skvelý pokrm no skúste aj morčacie prsia plnené gaštanovým krémom.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *