Koláče s kapustovou plnkou

Koláče s kapustovou plnkou ako originálny ľudový recept ktorý sa najme používa na východe Slovenska. Poznajú ho najme rusnáci alebo puďáci.

Koláče s kapustovou plnkou

FANTASTICKÉ A CHUTNÉ BABIČKINE KAPUSTNÍKY, KTORÉ SA TI ROZPLYNÚ NA JAZYKU.

Koláče s kapustovou plnkou sú lahodné a populárne jedlo na východe Slovenska. Tento originálny ľudový recept je známy najmä medzi Rusnákmi a Púťancami. Ak chcete vyskúšať tento tradičný slovenský koláč, nasledujte tento recept:

Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 25 g droždia
  • 2 vajcia
  • soľ

Plnka:

  • 500 g kysnutej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 50 g masla
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Prelejte múku do misky a pridajte cukor, rozpustené maslo, žĺtka a rozpustené droždie z mlieka. Počas miešania pridávajte postupne mlieko, až kým nevznikne hladké cesto. Cesto nechajte kysnúť v teple asi hodinu.
  2. V menšej hrnci rozpustite maslo a orestujte na ňom jemne nakrájanú cibuľu. Potom pridajte kysnutú kapustu a dusite ju do zmäknutia. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Po ušúchaní cesta ho rozvaľkajte na plát hrúbky približne 0,5 cm. Z cesta vystrihnite koláče, do stredu na každý položte lyžicu kapustovej plnky a pevne ich zatvorte. Koláče položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Nechajte koláče ešte chvíľu kysnúť a potom ich dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečte ich asi 20 – 25 minút, alebo kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  5. Po upečení nechajte koláče trochu vychladnúť a podávajte ich ešte teplé.

Teraz môžete vychutnať pôvabnú chuť a vôňu týchto slovenských koláčov s kapustovou plnkou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *