Koľko cukru na jeden bielok? Bielkový sneh - recept!

Ak chcete doma pripraviť originálny Francúzky, Talianský či Švajčiarský sneh tak čítajte do konca priatelia. A uvidíte, že si sneh môžete doma pripraviť, ako v skvelej reštaurácií. Nie je to nič ťažké a práve naopak. Budete radi, ak sa vám podarí tak ako mne. Bola som nadšená, že mi vyšiel hneď na prvú. Hlavne to neprežente s cukrom. Aby vám nejaký ten bielok aj vyššie. Veľa štastia pri príprave jedla.

Potrebujeme len dve ingrediencie:

  • bielkok (z vajíčka)
  • kryštálový cukor

Nižšie pri receptoch uvediem presný pomer.

 

Koľko cukru na jeden bielok?

Sneh je známy aj tým, že s neho pripravujem známe pusinky na vianoce či na oslavy.
Tam sa používa bielok s kryštálovým cukrom v pomere 1:2. Všetko je to framoch.
Aj vajíčko váži 25 gramov tak k nemu potrebujeme 50 gramov kryštáloveho cukru.

 

Postup

Bielko na pomalích otáčkach vyšlaháme do snehu. Keď sa začnú robiť bublinky tak zvášime otáčky na polovičný výkon, kým nedosiahneme lepkavý sneh.

Potom po malých lyžičkých pridávame cukor a zamiešavame ho do snehu. Kým nie je celý vymiešaný. Spraví s nám krásny tuhý sneh, ktorý je lesklý a drží tvar.

Na plech tvarujeme pomocou cukrérenského “mechu” pusinky. Tie pečieme (sušíme) pri 100 stupňoch najmenej 40 minúť. Potom necháme rúry zatvorenú po pečení minimálne 20 minút. Aby nám pusinky stvrdly.

To, čo sme si pripravili sú Francúzke pusinky. Dokonalé jedlo od majstrov cukrárov.

 

 

Koľko cukru na jeden bielok? (foto: MR Food)

 

Môžno vám pomôže aj zahraničný videorcept. Stačí si zapnúť titulky.

 

Na jeden bielok sa bežne používa približne 1 až 2 lyžičky kryštálového cukru.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *