Krehká bravčová pečeň je chutné a výživné jedlo, které mnoho ľudí má radi. Pripraviť ju môžete nasledovne:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na vyprážanie
Krehká bravčová pečeň
Postup:
- Bravčovú pečeň očistite a umyte.
- Narežte ju na tenké plátky.
- V miske si pripravte cestíčko z vajec, múky, soli a korenia.
- Plátky bravčovej pečene ponorte do cestíčka a dobre obalte.
- Rozohrejte olej na panvici a opražte plátky pečene z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a krehké.
- Hotové krehké bravčové pečene vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.
Môžete servírovať krehkú bravčovú pečeň s priložením zeleninového šalátu alebo s opečenou zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml mlieka
- 100 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- olej na smaženie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm. Následne ich vložíme do misky a zalejeme mliekom. Necháme marinovať aspoň 30 minút, aby bola pečeň jemnejšia.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak na tenké plátky.
-
Obalenie: Po marinovaní pečeň vyberieme z mlieka a necháme ju trochu osušiť. Potom ju okoreníme soľou, čiernym korením a majoránkou. Následne plátky obalíme v hladkej múke z každej strany.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a smažíme ich do zlatista. Potom pridáme obalené plátky pečene a smažíme na strednom ohni z každej strany, kým nie sú zlaté a krehké (približne 3-4 minúty z každej strany).
-
Servírovanie: Po smažení vyberieme pečeň na obrúsok, aby sa zbavila nadbytočného tuku. Podávame horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!