Krehká bravčová pečeň

Krehká bravčová pečeň je chutné a výživné jedlo, které mnoho ľudí má radi. Pripraviť ju môžete nasledovne:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Krehká bravčová pečeň

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a umyte.
  2. Narežte ju na tenké plátky.
  3. V miske si pripravte cestíčko z vajec, múky, soli a korenia.
  4. Plátky bravčovej pečene ponorte do cestíčka a dobre obalte.
  5. Rozohrejte olej na panvici a opražte plátky pečene z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a krehké.
  6. Hotové krehké bravčové pečene vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

Môžete servírovať krehkú bravčovú pečeň s priložením zeleninového šalátu alebo s opečenou zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • olej na smaženie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm. Následne ich vložíme do misky a zalejeme mliekom. Necháme marinovať aspoň 30 minút, aby bola pečeň jemnejšia.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak na tenké plátky.

  3. Obalenie: Po marinovaní pečeň vyberieme z mlieka a necháme ju trochu osušiť. Potom ju okoreníme soľou, čiernym korením a majoránkou. Následne plátky obalíme v hladkej múke z každej strany.

  4. Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a smažíme ich do zlatista. Potom pridáme obalené plátky pečene a smažíme na strednom ohni z každej strany, kým nie sú zlaté a krehké (približne 3-4 minúty z každej strany).

  5. Servírovanie: Po smažení vyberieme pečeň na obrúsok, aby sa zbavila nadbytočného tuku. Podávame horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *