Krémová hokkaido polievka z tekvice

Krémová hokkaido polievka s príchuťou Ázie. Ale nazebúdajme na to, že je to taktiež naša klasická tekvicová polievka.

Túto polievku obľubujeme hlavne v jesennom a zimnom období, no ak nájdem v obchode hokkaido tekvicu, nikdy neváham.

Krémová hokkaido polievka z tekvice

JEMNÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA Z TEKVICE HOKKAIDO, KTORÁ KAŽDÉHO PRÍJEMNE POHLADÍ V ŽALÚDKU.

Krémová hokkaido polievka z tekvice je vynikajúcou voľbou v jesennom a zimnom období. Je to tradičná polievka s lahodnou príchuťou Ázie. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Prísady:

  • 1 hokkaido tekvica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • Korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma)

Postup:

  1. Hokkaido tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne ich nakrájajte.
  3. Do hrnca zahrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zmäknuté a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a orestujte ju spolu so zeleninou asi 5 minút.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte povariť, kým sa tekvica zmäkne.
  6. Pomocou mixéra alebo ponorného mixéra rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
  7. Zmiešajte s kokosovým mliekom a znovu oheň zahrejte.
  8. Pridajte korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma) a premiešajte.
  9. Nechajte polievku povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
  10. Polievku servírujte horúcu s chrumkavým pečivom.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *