Chutná Vareška

Krémová hokkaido polievka

Krémová hokkaido polievka z tekvice

Krémová hokkaido polievka s príchuťou Ázie.

Suroviny:

  • tekvica hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2-3 ks mrkvy
  • 4-5 ks zemiakov
  • soľ, čierne korenie, olivový olej
  • krutóny
  • tekvicové semienka

Túto polievku obľubujeme hlavne v jesennom a zimnom období, no ak nájdem v obchode hokkaido tekvicu, nikdy neváham.

 

Krémová hokkaido polievka

Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam ju na malé kúsky najemno. V hrnci si rozohrejem olej a pridám cibuľku, ktorú spením. Pridám zemiaky, ktoré som si predtým očistila, nakrájala a trocha popražím. Ošúpem si mrkvu a zemiaky, nakrájam na kocky a pridám do hrnca. Tekvicu Hokkaido si umyjeme, olúpeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Ak tekvica nie je veľmi „špinavá“, tak stačí poriadne vyumývať a nemusíme lúpať. Keď nám zeleninka pustí trochu šťavy, tak ju zalejeme vodou, aby bola celá namočená. Keď sa zelenina uvarí a je mäkká, tak ju odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka veľmi hustá, prilejem trocha vody a privediem naspäť k varu. Ja zvyknem pred koncom dať do polievky kúsok obyčajného masla, ktoré ale nemusí byť, no polievočku to zjemní a rozvonia.

Nakoniec polievku dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s krutónmi, ktoré vieme kúpiť v bežným obchodoch, no ja ich najradšej robím doma. Nakrájam si starší chlieb na menšie kocky a pečiem ich na suchej panvici na strednom ohni. Polievku v tanieri s krutónmi dozdobím ešte tekvicovými semienkami. Dobrú chuť

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *