Krémová hokkaido polievka z tekvice
Krémová hokkaido polievka s príchuťou Ázie.
Suroviny:
- tekvica hokkaido
- 1 cibuľa
- 2-3 ks mrkvy
- 4-5 ks zemiakov
- soľ, čierne korenie, olivový olej
- krutóny
- tekvicové semienka
Túto polievku obľubujeme hlavne v jesennom a zimnom období, no ak nájdem v obchode hokkaido tekvicu, nikdy neváham.
Krémová hokkaido polievka
Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam ju na malé kúsky najemno. V hrnci si rozohrejem olej a pridám cibuľku, ktorú spením. Pridám zemiaky, ktoré som si predtým očistila, nakrájala a trocha popražím. Ošúpem si mrkvu a zemiaky, nakrájam na kocky a pridám do hrnca. Tekvicu Hokkaido si umyjeme, olúpeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Ak tekvica nie je veľmi „špinavá“, tak stačí poriadne vyumývať a nemusíme lúpať. Keď nám zeleninka pustí trochu šťavy, tak ju zalejeme vodou, aby bola celá namočená. Keď sa zelenina uvarí a je mäkká, tak ju odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka veľmi hustá, prilejem trocha vody a privediem naspäť k varu. Ja zvyknem pred koncom dať do polievky kúsok obyčajného masla, ktoré ale nemusí byť, no polievočku to zjemní a rozvonia.
Nakoniec polievku dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s krutónmi, ktoré vieme kúpiť v bežným obchodoch, no ja ich najradšej robím doma. Nakrájam si starší chlieb na menšie kocky a pečiem ich na suchej panvici na strednom ohni. Polievku v tanieri s krutónmi dozdobím ešte tekvicovými semienkami. Dobrú chuť
[penci_recipe]