Na prípravu krémovej polievky s medvedím cesnakom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky medvedieho cesnaku
– 500 g zemiakov
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie

 

Krémová polievka s medvedím cesnakom

Postup prípravy:

1. Cibuľu nadrobno nakrájame a osmahneme na olej na hrnci.
2. Medvedí cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme do hrnca k cibuli a krátko orestujeme.
3. Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme do hrnca k cibuli a cesnaku.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú.
5. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
6. Pridáme smotanu na varenie a premiešame.
7. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
8. Polievku podávame horúcu, môžeme ozdobiť strúhaným syrom alebo bylinkami.

Poznámka: Medvedí cesnak si môžete nahradiť obyčajným cesnakom, ale medvedí cesnak dodá polievke výnimočnú chuť a arómu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *