Tu máte recept na krémovú šampiňónovú polievku:
Ingrediencie:
- 500 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
- kôpor na ozdobenie
Krémová šampiňónová polievka
Postup:
- Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- V hrnci rozohrejte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a dusíme ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Zeleninový vývar pridajte k šampiňónom v hrnci a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku varíť ďalších 10-15 minút.
- Použite mixér na rozmixovanie polievky, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
- Vráťte polievku späť do hrnca a zapnite mierny oheň. Pridajte smotanu na šľahanie a premiešajte, aby sa dobre spojila s polievkou. Nechajte polievku zohrievať bez varenia, asi 5 minút.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne pridajte podľa chuti.
- Servírujte polievku teplú a ozdobte čerstvým nasekaným kôprom.
Dobrú chuť!
2)
Krémová šampiňónová polievka je obľúbená pochúťka, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Spája v sebe lahodnosť a jemnosť, ktorá si získa srdcia mnohých. Tento recept vás naučí, ako pripraviť túto polievku krok za krokom.
Ingrediencie pre dokonalú polievku
Na prípravu krémovej šampiňónovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlenová vňať)
Postup prípravy
Začnite tým, že nakrájate cibuľu a cesnak na jemno. Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Pomaly ju restujte, kým nezmäkne a nezozlatne. Potom pridajte cesnak a jemne ho orestujte – dávajte pozor, aby sa nespálil.
Ďalej pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ich, kým nezredukujú svoju vodu. Po asi 5-7 minútach pridajte zeleninový vývar a chvíľu varte, aby sa chute spojili. Potom túto zmes rozmixujte do hladkej konzistencie.
Na záver pridajte smotanu na šľahanie a varte ešte niekoľko minút. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte horúcu a ozdobte čerstvými bylinkami.