Ingrediencie:

– 1 kg zemiakov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica cukru
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie

 

Krémová zemiaková polievka na kyslo

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vývare.

2. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridáme múku, orestujeme dozlatista, pridáme ocot a cukor, zamiešame.

4. Primiešame k zemiakom, prelejeme vývarom, pridáme mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Varíme asi 15 minút.

5. Na záver pridáme smotanu, premiešame a necháme prevrieť.

6. Zemiakovú polievku podávame s kôporom a opekanými krutónmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *