Ingrediencie:
– 1 kg zemiakov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica cukru
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
Krémová zemiaková polievka na kyslo
Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vývare.
2. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme múku, orestujeme dozlatista, pridáme ocot a cukor, zamiešame.
4. Primiešame k zemiakom, prelejeme vývarom, pridáme mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Varíme asi 15 minút.
5. Na záver pridáme smotanu, premiešame a necháme prevrieť.
6. Zemiakovú polievku podávame s kôporom a opekanými krutónmi. Dobrú chuť!