Krkovička s jablkom, šunkou a syrom

Určite! Tu je podrobný recept na prípravu krkovičky s jablkom, šunkou a syrom:

  • Ingrediencie:

     

    • 4 plátky krkovičky
    • 2 veľké jablká
    • 4 plátky šunky
    • 4 plátky syra (napr. eidam, gouda alebo parený syr)
    • Soľ podľa chuti
    • Korenie podľa chuti
    • Olivový olej
  • Postup:

     

    1. Začnite prípravou krkovičky. Očistite ju od tukových vrstiev a nakrájajte na tenké plátky. Posolte a okoreňte podľa chuti.
    2. Na panvici rozohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja a opečte plátky krkovičky z oboch strán, až kým nie sú zlatisté a pekne pripečené. Potom ich odložte bokom.
    3. Medzitým očistite jablká, odstráňte jadierka a nakrájajte na tenké plátky.
    4. Na rovnakej panvici opečte plátky šunky z oboch strán, aby sa zohriali a získali krehkú textúru. Potom ich odložte vedľa krkovičky.
    5. Na panvici položte plátky syra a nechajte ich zľahnúť. Počkajte, kým sa syr začne topiť a dostane zlatistú farbu.
    6. Keď je syr hotový, na ňom položte plátky opečenej krkovičky a na vrch šunku. K tomu pridajte plátky čerstvého jablka.
    7. Pokračujte v capovaní zvyšných porcií, až kým nebudete mať hotové všetky porcie.

 

Krkovička s jablkom, šunkou a syrom

Takto pripravenú krkovičku s jablkom, šunkou a syrom môžete podávať na tanieri. Doporučujem ju podávať s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

Prajem vám výbornú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 1 veľké jablko (najlepšie kyslé)
  • 100 g šunky (napr. na kocky alebo plátky)
  • 150 g syra (napr. emental, gouda alebo mozzarella)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného oregana (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Plátky krkovičky jemne naklepeme, aby sa ochránili pred vysušením počas pečenia. Potom ich osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Cibuľa a cesnak:

    • Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme do sklovita.
    • Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu smažíme, kým nezavonia.
  3. Jablko:

    • Jablko umyjeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ho na panvicu k cibuli a cesnaku a krátko orestujeme (asi 3-4 minúty), aby zmäklo.
  4. Príprava plnenia:

    • Na každý plátok krkovičky položíme plátky šunky a orestované jablko. Na vrch pridáme nastrúhaný syr. Ak máte radi bylinky, môžete pridať oregano.
  5. Rolovanie a pečenie:

    • Plátky krkovičky opatrne zrolujeme (môžeme upevniť špáradlami) a uložíme ich do vopred vymastenej pekáče. Zostavajúcou zmesou cibule a jablka posypeme okolo plnky.
  6. Pečenie:

    • V predhriatej rúre na 180 °C pečieme približne 30-35 minút, kým nie je krkovička prepečená a syr sa pekne roztopí.
  7. Servírovanie:

    • Po upečení necháme pár minút odstáť. Potom podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, spolu s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaková kaša alebo čerstvý zeleninový šalát).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *