Kulajda môj recept na chalupe

Kulajda môj recept na chalupe, ktorý vám bude chutiť. Napísala som už viacero receptov na túto tému, ale teraz vám ukážem ako ho varím ja na chalupe. Môj tradičný kulajda recept bez výhovoriek k pravej poctivej chuti.

Kulajda môj recept na chalupe

Kulajda - Jednodušeji to nejde!

Kulajda je tradičná česká polievka, ktorá je obľúbená nielen v Česku, ale aj na Slovensku. Je to veľmi chutná a sýta polievka, ktorú si viete pripraviť aj doma. Tu je môj recept na kulajdu, ktorý som si oblíbil a varím ho na chalupe:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na jemné kúsky)
  • 200 g huby (suché alebo čerstvé, nakrájané na plátky)
  • 2 vajcia
  • 200 ml smotana na varenie
  • 1 liter zeleninový vývar
  • 2 lyžice maslo
  • 2 lyžice múka
  • 2 lyžice ocot
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kôpor na ozdobu

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte hlivu a spolu orestujte.
  3. Do hrnca vložte zemiaky a zalijeme ich zeleninovým vývarom.
  4. Varíme, kým sa zemiaky nepomalykajú.
  5. Do zemiakov pridajte orestovanú cibuľu a hlivu.
  6. V miske zmiešame smotanu, ocot, múku a vajcia do hladka.
  7. Pomaly pridajte smotanovú zmes do hrnca s zemiakmi a neustále miešajte.
  8. Položte na mierny oheň a varíme ešte 10 minút, kým polievka nezhustne.
  9. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  10. Polievku rozlejte do misky a ozdobte kôprom.

Kulajda polievka je teraz hotová! Vychutnajte si ju na chalupe s chlebom alebo popečenými jedlami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *