Kulajda môj recept na chalupe
Kulajda môj recept na chalupe, ktorý vám bude chutiť. Napísala som už viacero receptov na túto tému, ale teraz vám ukážem ako ho varím ja na chalupe. Môj tradičný kulajda recept bez výhovoriek k pravej poctivej chuti.
Kulajda môj recept na chalupe – ingrediencie
K českej pochúťke 10 porcií budeme potrebovať:
- 0,5 kg zemiakov,
- 4 naberačky čerstvých hríb,
- väčšiu cibuľu,
- 5 ks varených vajíčok na tvrdo,
- 4 litre hovädzieho vývaru,
- 0,5 L mlieka ideálne smotany na šľahanie (dávam dve teglíky smotany a zvyšok mlieko podľa chuti),
- soľ,
- čierne kornie,
- kôpor,
- ocot.
Kulajda môj recept na chalupe
- V hrnci som do zlatista spenil cibuľu, pridal som pokrájané hríby a malo plameni restoval. Restival som približne 15 minút.
- Po tom čo som orestoval tak som zahrašil hladkou múkou a dokaldne premiešal. Po tom som zalil hrúcou vodou s bujónom, ale môžete použiť aj vývar alebo čistú vodu.
- Následne som pridal na kocky pokrájamné zemiaky a nechal variť do mäkka. Medzi tým so osolil a opepril.
- Ak sa nám zemiaky uvarili, tak som ju si zmiešal múku so smotanou a zahustil som polievku.
- Na konci som pridal trocha kopru a pridal som pretlačené zemiaky, ktoré som si uvaril an tvrdo.
- Pri servírovaní do taniera nezabudnite dať trocha octu. Tak je to pravé, poctivé a chutné.
Foto: GettyImages
0 Comments