Kulajda recept je nebíčko v papuľke

Kulajda recept je nebíčko v papuľke a to mi verte. Dnes trošku zajdeme k bratom Čechom a ukážeme si českú skvelú polievku. Ukážem vám trocha rýchlejší recept na kulajdu ako sme zvyknutý.

Už som na tomto webe napísala viacero receptov ku kulajde. Písali ste mi, že je to trocha zdlhavejší receptík, tak som pripravila niečo kradšie.

A je to! Takto si veľmi rýchlo pripravíme polievku kulajda. Dobrú chuť vám prajem.

 

Videorecept

Staročeská kulajda, originál RECEPT

Kulajda recept je nebíčko v papuľke

No čo priatelia vybrali ste si tento rcept, k prípave jedla?
Napíšte mi to dole do komentáru.

Kulajda je lahodná tradičná polievka, ktorá má svoje korene v českej kuchyni. Pokiaľ máte chuť vyskúšať túto skvelú polievku v slovenskom podaní, nižšie vám prinášam rýchly a jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 750 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 200 g hubiek (napr. hlivu ustricovú)
  • 2 vajcia
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • hrsť čerstvého majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kyslú smotanu a kôpr na ozdobu

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte najemno a huby očistite a nakrájajte na plátky.
  2. V hrnci na rozohriatej panvici orestujte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte huby a orestujte ich, až kým nezmenia farbu a trošku vypustia šťavu. Potom pridajte zemiaky a nechajte ich chvíľu restovať spolu s cibuľou a hubami.
  4. Pridajte vodu (cca 1 liter) a nechajte variť, kým sa zemiaky neuvária do mäkka.
  5. V malom hrnčeku rozmiešajte smotanu, múku a vajce. Postupne pridávajte do polievky za stáleho miešania, aby sa zmes pekne rozpustila.
  6. Ochutite soľou, korením a pridajte čerstvý majorán.
  7. Varíme ešte niekoľko minút, kým sa polievka nezhustne a zhodnotí chuť.
  8. Polievku môžete ozdobiť lyžičkou kyslej smotany a posypať nasekaným kôprom.

A je to! Môžete si vychutnať tradičnú slovenskú kulajdu. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *