Kura na mede s rozmarínom

Ak hľadáte zaujímavý recept na kuraciu pečienku s rozmarínom, tu je jeden jednoduchý a chutný spôsob:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké kuracie pečené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kura na mede s rozmarínom

Postup:

  1. Kuracie pečené dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
  2. Zmiešajte olivový olej, cesnak, rozmarín, soľ a korenie v miske.
  3. Rozohnite kožu na kuracej pečienke a potrite ju pripravenou zmesou olivového oleja, cesnaku a rozmarínu.
  4. Ak máte radi intenzívnu chuť, potrite aj vnútro kuracej pečenky.
  5. Nechte kuracie pečené odstáť asi 15 minút, aby sa mohli chute lepšie vsiaknuť.
  6. Pečenky opečte na grile alebo na panvici asi 4-6 minút z oboch strán, alebo kým nie sú vnútri upravené na požadovanú teplotu.
  7. Podávajte teplé a doprajte si k nim prílohu podľa svojho výberu, ako sú napríklad zemiaky, šalát alebo pečená zelenina.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto chutnej kuracej pečenke s rozmarínom!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 celé kura (približne 1,5 kg)
  • 4 lyžice medu
  • 4 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu (alebo 1-2 lyžice sušeného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Šťava z 1 citrónu
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 2-3 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 4-5 zemiakov (nakrájaných na kusy)

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, med, roztlačený cesnak, šťavu z citrónu, soľ a čierne korenie. Pridajte nasekaný rozmarín a dôkladne zamiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  2. Marinovanie kuraťa: Celé kura umyte a osušte. Potom ho dôkladne potrite marinádou, aby sa dostala do všetkých záhybov. Kura nechajte marinovať v chladničke minimálne 1-2 hodiny, najlepšie cez noc.

  3. Príprava zeleniny: Na dno pečiacej misy rozložte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiaky. Zeleninu posypte trochou soli a korenia.

  4. Pečenie: Kura položte na pripravenú zeleninu, zvyšok marinády nalejte na kura. Rúru predhrejte na 180 °C a pečte zakryté alobalom približne 45 minút.

  5. Dokončenie pečenia: Po 45 minútach odstráňte alobal a pečte ďalších 30-40 minút, kým sa kura pekne nezlatne a nie je dôkladne prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť aspoň 75 °C). Občas kura potreste šťavou zo spodku misy.

  6. Podávanie: Kura na mede s rozmarínom podávajte horúce so zeleninou, ktorú môžete tiež posypať čerstvým rozmarínom pred servírovaním.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *