Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi. Opäť ide o skvelý a veľmi jednoduchí ale hlavne chutí recept do každej domácnosti. Dosť bolo rečí poďme pekne na to ako sa tento pokrm pripravuje.

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Taktiež skvelý recept a postu vo videu nižšie:

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

 

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi je skvelý a chutný pokrm. Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, tento recept je pre vás. Tu je postup, ako si ho pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 1 celé kuracie mäso (nakrájané na kusy)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na plátky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zľahka zlatisté.
  2. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho z každej strany, kým nezhnedne. Podlievajte ho vývarom (alebo vodou), aby nepripálilo.
  3. Pridajte kyslú kapustu a nechajte ju podusiť spolu s mäsom približne 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a nechajte ich variť spolu s ostatnými surovinami, kým nebudú mäkké a uvarené. Podľa potreby pridajte viac vývaru či vody.
  5. Dochutite soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Podávajte horúce a môžete pridať k nemu kyslú smotanu či čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *