Kura s kyslou kapustou a zemiakmi. Opäť ide o skvelý a veľmi jednoduchí ale hlavne chutí recept do každej domácnosti. Dosť bolo rečí poďme pekne na to ako sa tento pokrm pripravuje.
Kura s kyslou kapustou a zemiakmi
Taktiež skvelý recept a postu vo videu nižšie:
Kura s kyslou kapustou a zemiakmi je skvelý a chutný pokrm. Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, tento recept je pre vás. Tu je postup, ako si ho pripraviť:
Potrebné suroviny:
- 1 celé kuracie mäso (nakrájané na kusy)
- 500 g kyslej kapusty
- 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- 250 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zľahka zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho z každej strany, kým nezhnedne. Podlievajte ho vývarom (alebo vodou), aby nepripálilo.
- Pridajte kyslú kapustu a nechajte ju podusiť spolu s mäsom približne 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte nakrájané zemiaky a nechajte ich variť spolu s ostatnými surovinami, kým nebudú mäkké a uvarené. Podľa potreby pridajte viac vývaru či vody.
- Dochutite soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte horúce a môžete pridať k nemu kyslú smotanu či čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Dobrú chuť!