Chutná Vareška

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

Kura s kyslou kapustou a zemiakmi. Opäť ide o skvelý a veľmi jednoduchí ale hlavne chutí recept do každej domácnosti. Dosť bolo rečí poďme pekne na to ako sa tento pokrm pripravuje.

 

Ingrediencie: Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

  • 8 kusov kuracieho stehna
  • 500 gramov zemiakov
  • 500 gramov kyslej kapusty
  • 2 kusy jabĺk
  • 1 KL soli
  • 1 KL mletého čierneho korenia
  • 1 PL (polievková lyžica)
  • 1 PL grilovacieho korenia

Bolo by dobré aby ste použili kvalitné domáce produkt. No ak ich nemáte tak v tom by nemal byť problém. Taktiež odporúčam radšej kvalitnejšie značky korenín. Jedlo je potom krajšie, voňavejšie a chutnejšie.

 

Postup: Kura s kyslou kapustou a zemiakmi

1) Ako prvé si pripravíme kvalitnú domácu kyslú kapustu, ktorú som si sám ráno zo suda vytlačil. Ako som už písal ak nieste z dediny alebo nerobíte domáce pokrmy. Tak v tom nieje problém. Jedlo bude aj tak skvelé a chutné. Takže pripravíme si tú kyslú kapustu.

2) Ošúpeme si zemiaky, ktoré následne osolíme a okoreníme vyššie spomenutými koreninami. Odporúčam na začiatok osoliť trocha viac, keďže potom nám kyslá kapusta prebije trocha soli. Takže na začiatok trocha viac korenín a soli.

 

3) Je dobré ak si kuracie stehná necháte osolené a okorenené čiže v „pace“. Nechajte ich trocha odležať. Ak tento recept čítate deň pred varením môžete ich dať do pacu a následne do chladničky aj deň pred varením. V tom nevidím problém. Avšak ak varíte hneď z rána ako ja tak začnem práve kuracími stehnami a za čas kedy lúpem zemiaky a pripravujem kapustu tak sa mi pekne solia stehna v paci.

 

4) Začneme s prípravou na plech.
Kura s kyslou kapustou a zemiakmiNemusíme jedlo polievať ani plech mastiť ničím. Pekne to pustí vlastnú šťavu.
Ako prvé si na plech dáme kyslú kapustu do ktorej môžeme dať nakrájané jablká alebo ich môžete nastrúhať je to na vás.
Na kyslú kapustu položíme zemiaky na ktoré dáme kuracie stehná. To je celé.
Moje deti majú radi ak dávam na stehná ešte kapustu. Ak sa vám zvýšila tak ju v pohode použite. Celá to vyzerá takto:

 

5) Pečenie
Celý plech zakryjeme druhým plechom alebo fóliou je to na vás. Oboje postupy sú správne.
Dáme piecť na 45 minút a to na 200 stupňov celzia. Po 45-tíc minútach môžeme odstrániť fóliu a nechať to celé zapiecť na 15 minút. Čiže cele sa to bud piecť okolo jednej hodiny.

Takže dobrú chuť.

 

Skvelý recept na každý deň: Polievka ako vývar zdravá a chutná

Taktiež skvelý recept a postu vo videu nižšie:

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *