Kuracia pečienka na panvici
Pri rozoberaní kurčat mi ostala pečeň a tak otázka čo s ňou? Kuracia pečienka na panvici neznie zle a tak znikol aj tento recept. S púoctivosti pri sporáku a zo zvyšok, ktoré je škoda vyhodiť. Je lepšie ich chutne zúžitkovať.
Kúpila som na recept:
- kuracia pečienka
- cibuľa
- masť
- 4 ks strúčikov cesnaku
- 2 ks zemiakov
- kuracie steak – korenie
Kuracia pečienka na panvici
Ocistila som cibuľku a a nakrájala na mesiačiky a osmahla do zlatista na panvici spolu s olejom.
Pokrájala som na jemno cesnak a pridala celú pečienku – nekrájanú.
Následne som pečienku troška okorenia čiernym mletým korením a korením na stejky. A restujeme na miernom ohni. Pozor, nesolíme. Inak tu pečeň nikdy nedovaríme.
Na panvici si spravíme miesto na postrúhané zemiaky. Tak pol na pol som si to rozdelila a dala zemiaky.
Zemiaky som osolila, dala na vrch maslo a prikryla pokrievkou. Nechala som tak 15 minút restovať.
Po 10 min som ich otočila, nebojte sa je to jednocuhé zemiaky sa spoja.
A je hotový recept. Ja viem, že my žienky neradi pečienku, ale táto vám bude chutiť. Ja ju tiež nemusím ale so šaláatom, paradajkou a uhorkou všetko chutí lepšie.
Kuracia pečienka na panvici
Ak nie ste teda fanúšikom pečenej pečene, tak pečeňová polievka môže byť zázrak ktorý stojí za to vyskúšať. Nebojte sa pečene a experimentujte s chuťami, ale pozor na soľ.
[penci_recipe]