Kuracia pečienka po gazdovsky
Dnes trocha pečienky nech sme zdravý.
Použila som na prípravu pečienky:
- 500 g kuracej pečienky
- pár platkov slaniny
- 2 ks kyslého jablka
- 1 cibuľa
- hladkú múku
- sladkú papriku – korenie
- vegetu
- mleté čierne korenie
- majoránku
- rascu
- soľ
Kuracia pečienka po gazdovsky
Pečienky som si očistila, nakrájala a umyla a nechala od vody odkvapkať. prípadne usušila utierkami. Nakrájala som si ciuľu na pol-mesiace a slaninu na veľmi tekné plátky. Zmiešame hladkú múku, sladkú mletú papriku, vegetu, majoránku, a korenie. To bude naša obaľovacia zmes.
Do janského skla alebo zapekacej misy dáme plátky slaniny a cibule. V naše obaľovacej zmesy obalíme epečienku ktorú potom zabalíme do plátky slaniny. Plátok slaniny musí byť takmer piresvytný. Aby sme nemali samé mastné v jedle. No a dáme mäsko do misy.
Vysúšajte: kuracia pečienka na panvici.
Na takto zabalenú pečienku som naukladala plátky jablka. Niektoré som dala medzi pečienku a slaniny iné na vrch. Tak aby to bolo dobré. Na vrch jaĺk zase pridáme slaninu a posypeme to troškou rasce.
Pečieme to na 200 stupnov tak asi 25 minút. Odkryté a na konci môžeme dosoliť. Nesolte veľmi na začiatku je to pečienka. Dobrú chuť praitelia.
Kuracia pečienka po gazdovsky
[penci_recipe]