Chutná Vareška

Kuracia pečienka po gazdovsky

Kuracia pečienka po gazdovsky

Dnes trocha pečienky nech sme zdravý.

Použila som na prípravu pečienky:

  • 500 g kuracej pečienky
  • pár platkov slaniny
  • 2 ks kyslého jablka
  • 1 cibuľa
  • hladkú múku
  • sladkú papriku – korenie
  • vegetu
  • mleté čierne korenie
  • majoránku
  • rascu
  • soľ

 

Kuracia pečienka po gazdovsky

Pečienky som si očistila, nakrájala a umyla a nechala od vody odkvapkať. prípadne usušila utierkami. Nakrájala som si ciuľu na pol-mesiace a slaninu na veľmi tekné plátky. Zmiešame hladkú múku, sladkú mletú papriku, vegetu, majoránku, a korenie. To bude naša obaľovacia zmes.

Do janského skla alebo zapekacej misy dáme plátky slaniny a cibule. V naše obaľovacej zmesy obalíme epečienku ktorú potom zabalíme do plátky slaniny. Plátok slaniny musí byť takmer piresvytný. Aby sme nemali samé mastné v jedle. No a dáme mäsko do misy.

 

Vysúšajte: kuracia pečienka na panvici.

Na takto zabalenú pečienku som naukladala plátky jablka. Niektoré som dala medzi pečienku a slaniny iné na vrch. Tak aby to bolo dobré. Na vrch jaĺk zase pridáme slaninu a posypeme to troškou rasce.

Pečieme to na 200 stupnov tak asi 25 minút. Odkryté a na konci môžeme dosoliť. Nesolte veľmi na začiatku je to pečienka. Dobrú chuť praitelia.

 

Kuracia pečienka po gazdovsky

Kuracia pečienka po gazdovsky

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *