Kuracia pečienka po gazdovsky

Dnes trocha pečienky nech sme zdravý.

 

Kuracia pečienka po gazdovsky

Vysúšajte: kuracia pečienka na panvici. Moja delikatesa.

Kuracie pečienky na cibuľke

Kuracia pečienka po gazdovsky je skvelé jedlo plné chutí a vôní. Ak chcete vyskúšať tento tradičný recept, nasledujte tieto jednoduché kroky:

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie:

     

    • 500 g kuracej pečienky
    • 1 veľká cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice oleja
    • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
    • bylinky na dochutenie (napríklad tymian, rozmarín)
  2. Kuraciu pečienku očistite a nakrájajte na tenké plátky. Je dôležité odstrániť všetky prípadné žily a nečistoty.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
  4. Na panvici si rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Pridáme nakrájanú kuraciu pečienku a jemne opražíme zo všetkých strán. Dôkladne ich dochutíme soľou, mletým čiernym korením a bylinkami podľa chuti.
  6. Pokračujeme s dusením, pridáme trochu vody a zakryjeme pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa pečienka dobre prepečie a zmäkne.
  7. Po uvarení môžeme kuraciu pečienku servírovať s prílohou ako sú zemiakové pyré, varené zemiaky alebo ryža. Podľa chuti môžeme pridať aj šalát alebo dusenú zeleninu.

Teraz už len stačí vychutnať si skvelú chuť kuracej pečienky po gazdovsky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *