Chutná Vareška

Kuracie horné stehná na zelenine

Kuracie horné stehná na zelenine

Kuracie horné stehná na zelenine je kvalitný, jednoduchý a chutný recept na každý deň k vášmu kuchynskému stolu. Tento recept zvládne úplne každý bez akýkoľvek problémov.

 

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať:

  • horné kuracie stehná,
  • cibuľu,
  • paradajky,
  • papriku,
  • cuketu,
  • baklažán,
  • korenie (pečené kura),
  • syr (balkánsky),
  • soľ,
  • čierne korenie.

 

1) Kuracie horné stehná na zelenine

Ako prvé si dáme naše horé kuracie stehná na dobre rozmastený plech. Naše stehná okoreníme a osolíme podľa chuti. Našu zeleninu: paradajky, papriku, baklažán, cuketu a cibuľu nakrájame na kúsky a vložíme k mäsu na plech. Snažíme sa tak aby sme z mäsa nedali preč koreniny a soľ pri vkladaní zeleninky.

To všetko podlejeme trochou vody.
Všetko to pečieme na 180 stupňov celzia a to približne 50 minút. Na konci ak je mäso spravné tak pridáme náš balkansky syr a dopečime to ešte 10minút tak aby sa syr roztopil.

Po upečení počkáme tak 15 minút aby sa nám vech trocha stiahol. Aby syr úplne neroztekal a môžeme podávať na chladnom taniery.

Menší tip: 

Jedlo si môžeme dochutiť sitrónovou štavou. Veľmi chutné avšak použijte len prá kvapiek citrónovej šatvy. Alebo položte ln plátok citrónu na vrych mäso pri porcovaní na plechu.

 

2) Kuracie horné stehná na zelenine

Budeme potrebovať:

  • horné kuracie stehná,
  • cibuľu,
  • paradajky,
  • papriku,
  • korenie (pečené kura),
  • syr (balkánsky),
  • niva,
  • vajíčka (5 kusov)
  • soľ,
  • čierne korenie.

 

Toto je tak trocha farmársky recept avšak druhý v poradí. Je na vás ktorý si vyberiete.
Tak isto ako v prvom postupe aj tu si očistíme kuracie stehná a vložíme ich na vymastený pelch. Osolíme ich okoreníme ich a pridáme zeleninku.

Potom pridáme aj trocha nivy ale časť si necháme so syrom aj vajíčkom na koniec.
Taktiež pečieme približne 50 minút pri 180 stupňoch celzia. Takmer pred koncom pridíme náš balkánsky syr, zvyšok nivy a vajíčka. Vajíčka môžete rozšľaha a klasicky naliať vrch alebo do nich pridať trocha mlieka. Avšan nezabudnite aj je osoliť a okoreniť.

No najlepšie je ak ich len tak jeme nalejete na vrch aby ostali v celku. Ale tatiež trocha soli a čierneho korenia pridajte.

 

Záver: Kuracie horné stehná na zelenine

Ako vidíte recept je úplne jednoduchý a rýchli. Žiadne komplikácie či zložité postupy. Takýto recept je rýchly a hlavné zdravý čo su požiadavky dnešnej doby.
Dobrú chuť vám prejem a pevne verím, že nás opäť navštívite.

Vyskúšajte aj: Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *